Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogledajte pogodak

VIDEO Kakva večer za hrvatski nogomet: Mladi vatreni golčinom Baturine srušili Engleze!

storyeditor/2023-03-28/PXL_REU_280323_99095976.jpg
28.03.2023.
u 23:42

Engleska je imala 73 posto posjeda, ali Hrvatska je stvarala bolje i opasnije prilike na susretu

Uz hrvatsku A-reprezentaciju, večeras su svoje utakmice igrale i U-21, U-19 te U-17 selekcija Hrvatske. Izbornik seniorske engleske reprezentacije Gareth Southgate opet je svjedočio porazu Engleske protiv Hrvatske, ovaj put s tribina u prijateljskom dvoboju U-21 momčadi u kojem su izabranici Igora Bišćana pobijedili 2:1.

Jarnijevi momci na Euru

Nakon izrazito blijedo odigrane prijateljske utakmice protiv Izraela u Varaždinu u kojem su mogli biti sretni što je ostalo 0:0, mladi vatreni su na stadionu Fulhama Craven Cottageu odigrali fenomenalnu utakmicu u kojoj je pobjeda mogla izgledati i uvjerljivije. U samom uvodu Englezi jesu imali inicijativu i više prigoda, no utakmica je otišla u drugom smjeru u 34. minuti kad je Dinamov veznjak Martin Baturina izveo uvjerljivo najljepši potez utakmice. Nakon prekršaja Engleza namjestio je loptu na nekih 25 metara od suparničkog gola te postigao predivan, savršen pogodak iz slobodnjaka.

Taj pogodak je još više otvorio Engleze u drugom dijelu, i Hrvatska je to iskoristila. Nakon jedne duge lopte koju je sjajno primio Matija Frigan, u kaznenom prostoru ga je srušio Luke Thomas kojem je Frigan pobjegao, a Dion Drena Beljo je u 53. bio siguran s bijele točke za 2:0. Bez obzira na to što su Englezi imali 73 posto posjeda u dvoboju, Hrvatska je preko Kačavende i Belje imala još i dvije mat-situacije za otići na 3:0. U samoj završnici susreta susreta, točnije u 87. minuti, igrač Wolverhamptona Morgan Gibbs-White zabio je utješni pogodak s bijele točke nakon prekršaja Dominika Kotarskog, i tako postavio konačnih 2:1.

Pozitivne vijesti dolaze nam i iz U-17 vrste koja je pobjedom od 2:1 protiv vršnjaka iz Slovenije osigurala plasman na Europskom U-17 prvenstvu, koje će se održati u Mađarskoj od 17. svibnja do 2. lipnja ove godine. Pogotke su postigli Marko Zebić u 54. i Leo Rimac u 57. minuti, a poraz Slovenaca ublažio je Gabriel Sojer u 84. minuti. Izabranici Roberta Jarnija ranije su u skupini pobijedili Belgiju 1:0 i odigrali 0:0 s Norveškom te tako završili na vrhu svoje elitne skupine kvalifikacija.

U-19 vrsta na začelju

Razloga za slavlje, pak, nema u hrvatskoj U-19 selekciji budući da su jučer poraženi 3:0 od Portugala te tako ostali bez plasmana na Europsko prvenstvo koje se ove godine održava u Malti. Nakon poraza od Češke i remija sa Švedskom, u posljednjoj utakmici elitne skupine kvalifikacija, izabranici Josipa Šimunića doživjeli su težak poraz i od najjačeg protivnika te su na kraju završili na dnu skupine.

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
02:14 29.03.2023.

Rvati opet veliko takmičenje a mi po običaju kauč 🤓

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije