Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJI OD POLJAKA

Plavi pobijedili pa jurili kući zbog Hrvatske

Dinamo Cracovia
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/9
07.07.2018.
u 20:03

Dinamo je igrao u sastavu: Zagorac - Stojanović, Dilaver, Perić, Lecjaks - Šunjić - Hajrović, Gojak, Olmo, Menalo - Hodžić

Dinamo je završio i drugi dio priprema, nakon onoga u Zagrebu, sad je došao kraj i ovom dvotjednom radu u Moravskim Toplicama. Plavi se iz Slovenije vraćaju pobjednički, upisali su sve pobjede. Najteže su ostvarili jučerašnju, u Murskoj Soboti pobijedili su najstariji poljski klub Cracoviju s 1:0, i to autogolom Poljaka u sudačkoj nadoknadi nakon ubačaja plave desetke Lovre Majera.

Bez primljenog pogotka

Dinamo je bio bolji tijekom ovog susreta koji se igrao u vrijeme “matineje”. Naime, utakmica se igrala u 11 sati kako bi plavi stigli u Zagreb na vrijeme i kod svojih kuća u miru gledali jučerašnju četvrtfinalnu utakmicu Hrvatske i Rusije. Doduše, u kadru plavih koji su bili u Sloveniji manje od polovice je hrvatskih igrača... Kako bilo, Dinamo je imao nekoliko dobrih prilika za pogotke, no nešto su promašili, a nešto je obranio suparnički vratar. Imali su i igrači iz Krakova pravu priliku, no izbacio je loptu s crte Stojanović kad je Zagorac već bio matiran.

– Za kraj priprema odigrali smo tvrdu utakmicu sa suparnikom kojeg dobro poznajemo. Radili smo u prvom dijelu dobre rotacije na bokovima iako nije bilo lako protiv kompaktne Cracovije. U drugom dijelu imali smo potpuno novu momčad koja je također igrala dobro. Lijepo je pobijediti, pogotovu bez primljenog pogotka, to je važno za samopouzdanje – kazao je o utakmici trener Nenad Bjelica i za kraj podvukao crtu pod ovaj dio priprema.

Dinamo Cracovia
1/9

– Zadovoljan sam odrađenim, svi igrači koji su bili u Sloveniji odradili su najmanje 90 posto planiranog. Čeka nas puno utakmica, u sljedećih 40 dana njih 12-13 i svi moraju biti spremni, trebat će mi širok kadar igrača – zaključio je.

Plavi s pripremama nastavljaju u Zagrebu, a do početka sezone odigrat će još dvije pripreme utakmice, sa Sesvetama i Varaždinom.

Neki će se tek priključiti

Od novih igrača desni bek Moharrami, 21-godišnji Iranac, pokazao je da bi mogao biti pojačanje, doista se svidio, manje smo mogli vidjeti Francuza Theophilea jer plavi nisu imali nekakvih većih obrambenih zadaća u utakmicama u kojima je igrao, drugi novi stoper Dilaver se svidio, dok ostali igrači koji su došli u ovom prijelaznom roku i nisu nepoznanica, igrači su to koji su se vratili u Dinamo ili stigli iz Lokomotive. U Zagrebu bi se momčadi trebali priključiti Kadzior i Doumbia koji su imali manje ozljede, a još se čekaju Gavranović koji je bio sa Švicarskom na SP-u i Livaković koji je s Hrvatskom jučer ‘drhtao’ u Sočiju.

Dinamo je igrao u sastavu: Zagorac - Stojanović, Dilaver, Perić, Lecjaks - Šunjić - Hajrović, Gojak, Olmo, Menalo - Hodžić (drugo poluvrijeme: Zagorac - Moharrami, Rrahmani, Theophile, Leovac - Knežević - Oršić, Majer, Fiolić, Marin – Šitum).

>> Pogledajte i Večernji Pressing s Darijom Srnom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije