Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVIJEK UZ PLAVE

Oni oduševljavaju! Dinamo žestoko nadigran, ali Boysi su bili u izvanserijskoj formi

Bad Blue Boys
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/10
27.11.2019.
u 06:38

U noći kad je Dinamo kod Atlante potonuo kao Atlantida najlakše bi bilo izbrisati sve snove i prežaliti momčad koja je imala briljantnih trenutaka u Ligi prvaka, kao i lani u Europskoj ligi

Dva mjeseca poslije onog sna ljetne noći nije toliko Dinamo pao koliko je Atalanta odrasla.„Sad je Atalanta vidjela koja je razlika između Serie A i Lige prvaka“, pisali su talijanski novinari nakon potopa u Maksimiru. Dva mjeseca poslije sad mi znamo koja je razlika između talijanske momčadi u prvom i petom kolu, između kasnog studenog i sredine rujna kad momčadi iz liga petice još zagrijavaju motore. 

Od prve minute bilo je jasno koliko je Gasperinijeva momčad željna osvete za startni debakl. I koliko je spremnija za nadigravanje. Ujedala je uporno Dinamovu obranu sa svih strana, a naročito zdesna, pa su već do 19. minute kartonirani Perić i Theophile-
Catherine
. Talijanski strateg ostavio je formaciju, a promijenio četiri figure, neke silom prilika, no glavna je razlika bila u tome što su u segmentima brzine, agresivnosti i snage u duelima sada njegovi igrači bili za skalu ili dvije iznad u odnosu na Bjeličine dečke.

>>> Pogledajte komentar novinara VL-a Mladena Miletića

Nikoga nije obeshrabrio onaj šok protiv Šahtara. Dinamo je na Meazzu dopratila armija navijača i brigada novinara. S četvrtog kata velebnog milanskog stadiona dopirala je pjesma bez prestanka, Boysi su „istrčali“ u izvanserijskoj formi, što se nažalost ne bi moglo reći i za našeg prvaka. Naravno, slike pred stadionom nisu bile najljepše, ali na dušu nešto ide i talijanskoj policiji koja tradicionalno pušta „otvorenu igru“. 

Četvrtu utakmicu zaredom u Ligi prvaka Dinamo je prvi primio pogodak. Jako je teško stalno kretati u lov na zaostatak i očekivati uspjeh. Protiv Šahtara je išlo, jučer je početkom nastavka sve bilo jasno kad je omaleni argentinski fantazista Alejandro Gomez okrunio veliku partiju projektilom u Livakovićev lijevi kut. 

>>> Pogledajte izjavu Bruna Petkovića nakon Atalante

S druge strane, Bjelicu su izdale najjače karte, trokut Olmo – Oršić – Petković progutala je plavo-crna „centrifuga“. Stojanović i Leovac koji su u onih 4:0 bili faktor iznenađenja, sad su bili najslabije karike, naročito Leovac. Ni u kadetima onako ne kompliciraš u svom šesnaestercu! Naravno, nije jedini krivac za poraz.

U noći kad je Dinamo kod Atlante potonuo kao Atlantida najlakše bi bilo izbrisati sve snove i prežaliti momčad koja je imala briljantnih trenutaka u Ligi prvaka, kao i lani u Europskoj ligi. Atalanta se u velikom stilu vratila u igru i pomalo paradoksalno ostavila sve opcije otvorenima. Plave od drugog kruga bilo čega dijeli devedeset minuta i jedna pobjeda. 

Ali protiv Cityja. Bože, čuvaj Livakovića! Neku nadu daje što se igra kod kuće, jer jučer je obilježena i 21. godišnjica (plus jedan dan) od onog trijumfa u Amsterdamu, posljednje plave gostujuće pobjede u elitnom natjecanju. Ne ide pa ne ide...

>>> Pogledajte izjave igrača Dinama nakon poraza

Komentara 4

Avatar southman
southman
07:18 27.11.2019.

Utakmica za zaborav. Samo Livaković i nespretnost Atalantinih igrača spriječili totalnu katastrofu. Sad se tek pokazalo koliko je dekoncentracija u zadnjim minutama protiv Shakhtara bila kobna. Teško je očekivati da će City u Zg dozvoliti poraz, ali treba probati.

KR
Kradezeovac
07:22 27.11.2019.

Meni je utakmica bila super. 👌😂😂😂

WI
wimniannannia
07:57 27.11.2019.

Dodjete u tudju zemlju, posaljete na kirurgiju nekoliko tudjih gradjana raskrvavljenih glava, u stanju opasnom po zivot, razvalite grad ljudima, ostavite iz sebe tone smeca, smrada, stakla, i sve porazbijano u tudjoj zemlji, i to vas odusevljavava? Pa svi njihovi mediji su vas nazivali ustasama i pokazivali navijace kako dizu desnicu u zrak. Zamislite one ljude sto moraju cistiti sav taj smrad iza vas koliko su vas puta prokleli, i mrznju koju gaje u sebi na vas racun ubuduce?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije