Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALKULACIJE

Dinamo unatoč porazu može do osmine finala Lige prvaka, evo što se mora dogoditi

Atalanta - Dinamo
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/5
26.11.2019.
u 23:00

Modri do europskog proljeća mogu i uz poraz od Cityja, ali samo u slučaju da Atalanta ne pobijedi u Harkivu

Nogometaši Dinama pretrpjeli su drugi poraz u skupini C Lige prvaka, Atalanta je slavila na San Siru s 2:0, ali unatoč tome još uvijek mogu do osmine finala Lige prvaka. Donosimo u nastavku što se mora dogoditi.

Trenutačni redoslijed: Manchester City 11, Šahtar 6, Dinamo 5, Atalanta 4

Dinamo u osmini finala Lige prvaka

- Dinamo u posljednjem kolu dočekuje Manchester City, a Šahtar Atalantu. Kada bi Dinamo svladao engleskog prvaka, popeo bi se na osam bodova i u osminu finala bi ga odveo remi u Harkivu ili pobjeda Atalante.

Tada bi poredak izgledao ovako: Manchester City 11, Dinamo 8, Šahtar 7 ili 6, Atalanta 7 ili 5 

Dinamo u šesnaestini finala Europske lige

Dinamu tu igra malo više kombinacija. Tu može proći dalje čak i u slučaju novog poraza. Naravno, pod uvjetom da Šahtar bude bolji od Atalante. Također, povoljan bi na toj utakmici bio i remi.

Tada bi poredak izgledao ovako: Manchester City 14, Šahtar 9 ili 7, Dinamo 5, Atalanta 5 ili 4.

Kada bi Modri protiv Guardioline momčadi odigrali remi, trebala bi im pobjeda Šahtara ili remi u Harkivu. U tom slučaju bi City imao 12 bodova, Šahtar 9 ili 7, Dinamo 6, Atalanta 5 ili 4.

Dinamo završava nastup u Europi

Izgubi li Dinamo od Manchester Cityja, tada se nipošto ne bi smjela dogoditi pobjeda Atalante u Ukrajini jer bi redoslijed izgledao ovako: Manchester City 14, Atalanta 7, Šahtar 6, Dinamo 5. 

Remi momčadi Nenada Bjelice u tom slučaju također ne bi ništa značio (City 12, Atalanta 7, Šahtar 6, Dinamo 6)

Podsjetimo, kada bi Šahtar i Dinamo imali isti broj bodova, Šahtar bi imao prednost zbog boljeg međusobnog omjera. U slučaju istog broja bodova s Atalantom, hrvatski prvak bi prošao dalje.

Sukob Bad Blue Boysa i navijača Atalante ispred San Sira

Ključne riječi

Komentara 47

DU
Deleted user
23:07 26.11.2019.

Znaci jedino pobjeda protiv Man Citiju znaci 100% proljece. Mission impossible s ovakom igrom. City s rezervama moze nas isprasiti.

ST
stefj
23:08 26.11.2019.

Ma dajte ljudi, kakve šanse... Budimo realni, Dinamo nema šanse pobijediti City, čak niti izvući remi, a Atalanta ima velike šanse pobijediti u Ukrajini... Ako se uđe na proljeće u EL, to će biti ravno čudu. Nisu kladionice bez veze postavile omjere...

Avatar mrkyyy
mrkyyy
23:07 26.11.2019.

S obzirom da imam dovoljno staža u praćenju Dinama, naravno da će se odigrati najnepovoljniji scenarij

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije