Naslovnica Sport Ostali sportovi

Olimpijskih 500 dolara mjesečno i profesionalcu Hrgoviću

Od 3100 kuna (500 USD) sportaši će samo 630 dobivati kao džeparac, dok će ostatak morati pravdati namjenskim računima.
13. listopada 2017. u 07:00 2 komentara 567 prikaza
Filip Hrgović
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Dvanaest elitnih hrvatskih sportaša primat će iduće tri godine po 500 američkih dolara (3165 kuna) mjesečno iz blagajne olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora.

Sandra Perković U izboru Sandra Perković peti put nominirana za najbolju atletičarku svijeta

Na popisu sportaša čije je kandidature MOO pozitivno riješio su medaljaši s posljednjih Olimpijskih igara, pojedinci i članovi trofejnih posada, ali i jedno novo ime, a to je dvostruka europska prvakinja u te-kvon-dou Iva Radoš. Ona u Riju nije ni nastupila, ali potencijal za olimpijsku kolajnu u Tokiju ima 2020. jer su joj tek 22 godine.

Ostali su korisnici olimpijske pobjednice Sandra Perković (disk) i Sara Kolak (koplje), olimpijski pobjednik Josip Glasnović (streljaštvo) te zlatni dvojci Martin i Valent Sinković (veslanje) odnosno Šime Fantela i Igor Marenić (jedrenje), a tu su još i srebrni samac Damir Martin (veslanje), srebrni laseraš Tonči Stipanović (jedrenje), brončana visašica Blanka Vlašić (atletika) i brončani teškaš Filip Hrgović (boks).

Filip Hrgović
1 / 9
Filip Hrgović

Ono što ovu listu čini dodatno zanimljivom svakako je činjenica da neki od ovih sportaša možda neće ni nastupiti u Tokiju pa im je ovo vrsta naknade za uspjeh u Riju. Recimo, u vrijeme tokijskih Igara Blanka Vlašić imat će 36 godina i možda će biti u natjecateljskoj mirovini, dok bi Filip Hrgović, ako sve bude išlo po planu, mogao biti u igri za svjetski profesionalni naslov pa u tom slučaju ne bi imao prostora za olimpijski boks. Doduše, Hrga je u razgovoru s ljudima iz HOO-a izrazio želju da i kao profesionalac nastupi na OI (što je danas moguće) pa će realizacija te ideje biti najviše pitanje tajminga njegovih obveza u profesionalnom ringu.

Martin Sinković i Valent Sinković Sjajna utrka Braća Sinković osvojila svjetsko srebro u novoj disciplini!

Osim toga, u ovom društvu imamo i dvojac koji se razdvojio. Šime Fantela i Igor Marenić više neće nastupati u klasi 470, već će svatko od njih do Tokija pokušati doći u nekom novom brodu i novom tandemu.

Sandra Perković ZAPLEŠIMO Sandra Perković u kratkoj crnoj haljini izgleda poput prave manekenke Zlatko Mateša Zlatko Mateša Vijeće HOO-a: Financijski plan za 2018. veći 28,93 posto Martin Sinković i Valent Sinković Veslanje Braća Sinković odlučni: Ostajemo u ovoj disciplini!
Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • Avatar Tom Tornado
    Tom Tornado:

    I stvarno ne bi bilo lose kod svih tih slika da napisete ispod slike TKO je TKO dragi vecernji ,makar slova ima koliko hocete