Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veslanje

Braća Sinković odlučni: Ostajemo u ovoj disciplini!

Martin Sinković i Valent Sinković
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
02.10.2017.
u 16:31

– Odlučili smo da ostajemo u ovoj novoj disciplini u ovom olimpijskom ciklusu. Osim što nam je zabavno, uvjereni smo da možemo bolje. Sada smo tek zagrizli – ističe Martin Sinković

Proteklih je dana na Floridi cijeli veslački svijet ostao u čudu. Najbolji svjetski veslači i veslački trener začuđeni su kojom su brzinom Martin i Valent Sinković dosegnuli najvišu svjetsku klasu u posve novoj disciplini.

Jer nisu Sinkovići promijenili posadu pa iz dvojca na pariće otišli u samce ili četverac na pariće, nego su s dva vesla prešli na jedno veslo, sa skul veslanja na rimen, a to je posve druga biomehanička situacija nego prije. Stoga smo pitali Martina Sinkovića da nam pojasni fenomen transformacije kod najnovijih svjetskih doprvaka u dvojcu bez kormilara.

– Imamo najboljeg trenera na svijetu, kojeg slušamo i s njim puno radimo. No mi volimo trenirati i da smo imali dovoljno kilometara, i ovom bismo prilikom pobijedili.

Martin Sinković i Valent Sinković
1/5

A hvaljenom treneru Nikoli Braliću, u razdoblju između 1999. i 2017., to je 14 medalja s najvećih svjetskih natjecanja. Je li ovo njegovo novo remek-djelo?

– Ne bih rekao da je to moje remek-djelo. Riječ je o talentiranim dečkima, a ja dobro poznajem obje veslačke tehnike. Stoga je prijelaz u rimen veslanje bio logičan jer su dečki u mene imali povjerenja. Šteta što se u sve uplela Valentova ozljeda pa nismo stigli napraviti sve što smo trebali. Da jesmo, vjerojatno bi dečki i ovaj put biti prvi.

Započeti novi posao obvezuje Bralića (65) da još ne razmišlja o trenerskoj mirovini. Uostalom, ako još može raditi Ante Kostelić (79), može i 14 godina mlađi Bralić kojem nedostaju još četiri medalje pa da stigne Gipsa. Braći Sinković pak nedostaje još sedam medalja, a imaju ih 11, da stignu Ivicu i Janicu Kostelić, no kako su krenuli, vjerujemo da oni to mogu jer imaju 28 (Martin), odnosno 29 godina (Valent).

Uostalom, ovih su dana na tom tragu Sinkovići donijeli važnu odluku.

– Odlučili smo da ostajemo u ovoj novoj disciplini u ovom olimpijskom ciklusu. Osim što nam je zabavno, uvjereni smo da možemo bolje. Sada smo tek zagrizli – ističe Martin Sinković i još jedanput zahvaljuje treneru:

– To što znamo veslati u svemu djelo je trenera Bralića.

Za razliku od Martina koji će sa suprugom Manuelom u SAD-u ostati još tri tjedna (Key West, Miami, New Orleans, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco), stariji brat Valent vraća se kući jer supruga uči za pravosudni ispit.

– Ne smijem doći praznih ruku pa ću malo obići i šoping-centre, a prije povrataka u Hrvatsku planiram otići i na Siesta Key, najbolju plažu u Americi.

Počevši s ponedjeljkom, nama odmor traje tri tjedna, a ja ću ih iskoristiti u igranju sportova koje volim kao što su tenis, stolni tenis i nogomet, sve što ne mogu dok mi traje sezona. Ići ću gledati utakmice u raznim sportovima – rekao nam je Valent Sinković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije