Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJETIO GA U BEOGRADU

Đokovićeva emotivna zahvala Hrvatu koji ga inspirira

Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
30.09.2018.
u 17:51

Baš na njegovoj akademiji, u koju je stigao kao 12-godišnjak, Đoković je stasao. U njoj je proveo četiri godine.

Novaka Đokovića ovog je vikenda u Beogradu posjetio legendarni hrvatski trener Nikola Pilić.

Baš na Pilićevoj akademiji, u koju je stigao kao 12-godišnjak, Đoković je stasao. U njoj je proveo četiri godine.

Pilić mu je i danas inspiracija, a na društvenim mrežava Đoković mu je posvetio vrlo emotivan status koji prenosimo u cijelosti.

– Šjor Niko. Moj teniski otac. Mentor. Čovjek koji je nesebično dijelio sve znanje i iskustvo o tenisu i životu sa mnom. Preljubazna Nikijeva žena Mija i Niki su me primili objeručke u svoju tenisku akademiju u Njemačkoj i odnosili se prema meni kao prema svom djetetu. Moji roditelji i nas tri brata ćemo uvijek to pamtiti. Nikijeva strast prema tenisu je izvanredna i inspirira.

On uskoro puni 80 godina, a provodi skoro svaki dan po četiri sata na terenu. Teren je njegov dom. Imao sam veliku sreću da mi Niki bude mentor. Naučio sam od njega kako jednostavan, ali vrlo predan pristup tenisu daje rezultate. Usađena mi je ogromna disciplina od mojih roditelja, preko Jelene Genčić, pa sve do Nikija kao osnova za sve moje podvige. Niki je jedini trener u povijesti tenisa koji je osvojio pet Davis Cupova za tri različite nacije (Njemačka, Hrvatska, Srbija).

Imao je jednu od najboljih teniskih akademija u Europi, u kojoj su stasali velikani poput Beckera, Sticha, Ivaniševića... Pa dobro, i ja sam tu bio :) Vječno sam zahvalan Miji i Nikiju na svemu što su napravili za mene i moju obitelj – zaključio je Đoković.

>> Pogledajte i kako su hrvatski tenisači zapjevali nakon plasmana u finale Davis kupa

Komentara 42

AL
Alkana
22:38 30.09.2018.

Kakvih debilnih komentara ima... zar je važno uvijek prvo istaknuti nacionalnost nekog čovjeka? Pa svi smo ljudi, dijelimo se samo na dobre i loše.Ima nekih koji stalno žele izazivati razdor i netrpeljivost među ljudima. Jadnici, očito ne znaju ništa drugo.

SM
san.martino
08:47 01.10.2018.

E moje rvatine,vecina vas ne bi bila dostojna Pilicu prat guicu!

Avatar Foton
Foton
04:58 01.10.2018.

Zamislite, nekima primicima je cudno da se jedan sampion zahvaljuje svom treneru iz mladosti, koji je doprineu njegovim uspjesima. Pa sto moze biti normalnije i pristojnije. Mozda to nije obicaj u vrletima ispod Svilaje. Da su bar ostali,tamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije