Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona želi 20. naslov

Okorn: Svaka utakmica sa Zadrom bit će priča za sebe, vjerujem u snažnu podršku Zagrepčana

30.05.2022.
u 12:23

Cibona i Zadar dosad su igrali 12 međusobnih finala doigravanja iz kojih je Cibona 11 puta izlazila kao osvajač naslova i pehara. Cibona ima 19 naslova prvaka Hrvatske, a Zadar tri iz 12 nastupa u finalu. Od dosadašnjih 29 finala, Cibona nije igrala samo u tri navarata

Dan prije večerašnje prve utakmice finala doigravanja za prvaka Hrvatske protiv Zadra (Draženov dom, 20 sati), osim na treningu svoje momčadi, Cibonin trener Gašper Okorn proveo je u gledanju finala juniorskog prvenstva u društvu sportskog direktora Marina Rozića i svojih pomoćnika Krasića i Bagarića. 

Taj finale mladi cibosi su izgubili (od cedevitaša) a Okorn će sve učiniti, što je u njegovoj moći, da se to ne dogodi i seniorima u seriji na tri pobjede protiv Zadra.

- Mi jedva čekamo tu prvu utakmicu, vidi se to na igračima. Poštujemo Zadar, branitelji su naslova i puno je tu tih igrača iz tog sastava a i iskusniji su od nas, no mi smo jako motivirani.

U prvu utakmicu cibosi će ući odmorniji jer su oni svoj posao u polufinalu obavili u dvije utakmice dok su Zadrani još u petak morali igrati majstoricu na Gripama. I sada se tu postavlja pitanje što je bolje? Biti odmoreniji ili biti u intezivnijem igračkom ritmu? Možda će Ciboni trebati jedna utakmica da taj ritam uhvati?

- U jednoj utakmici nitko neće postati prvak. Mnogi će reći da je prva utakmica jako bitna, jest bitna je kao i svaka sljedeća no nije presudna.

Zar nije Zadar zapravo jedina momčad koja ima pravi domaći teren i ako napravi "break" u Zagrebu došao bi u prednost.

- Po meni, prednost domaćeg terena postoji samo u petoj utakmici, a do tada je sve egal. Osim toga, ja vjerujem da će i u Zagrebu biti dovoljno naših navijača da nam daju vjetar u leđa.

Je li Cibonin trener uspio osvježiti američkog centra Reuversa koji je izgledao premoreno, vjerojatno i zbog toga što u sveučilišnoj košarci nikad nije igrao nakon ožujka?

- Svi znamo kako to funkcionira u NCAA ligi. Oni igraju do ožujka i poslije toga se bave studijem. No, Nathan je već u drugoj utakmici protiv Gorice bio jako motiviran. Bit će on pravi.

A bez pravog Brankovića (216 cm) Cibona bi mogla biti u problemima. A njega je protiv Gorice trener malo koristio.

- Gorica nije imala klasične centre pa je Danku bilo jako teško igrati, no sada će imati drugčaiju ulogu. Mi smo se protiv Gorice morali prilagođavati njihovim brzim centrima, no sada je to neka druga priča.

Tijekom sezone Cibonin energetski generator bio je Amar Gegić koji se, također, protiv Gorice nije naigrao.

- On će biti motiviran za finale, to je takav tip igrača. Naš stil igre je takav da mi trošimo više snage od drugih momčadi, no mislim da će u ovoj seriji biti sve u redu.

Okorna raduje Prkačinov povratak u formu i Radovčićev povratak u stroj, nakon operacije šake. A od kojih igrača će pak cibosima prijetiti najveća opasnost.

- Zadar ima osam vrlo dobirh igrača, većim dijelom prilično iskusnih koji su igrali ovakve utakmice. Mavra je motor tog sastava što se vidjelo i u dvije pobjede protiv Splita, no tu su i Carter, Thompson, Junaković, Bursać, Dario Drežnjak, Marčinković i Jordano. A imaju i mladog Bralu. Možda mi za dva igrača imamo dužu klupu, no oni su iskusniji.

Može li se dogoditi da u pojedinim utakmicama finala bude i razbijanja?

- Sve je moguće jer finalna serija je neka druga priča, a svaka će utakmica biti priča za sebe - odgovorio je Okorn.

Cibona i Zadar dosad su igrali 12 međusobnih finala doigravanja, a Cibona je 11 puta izlazila kao pobjednik. Cibona ima 19 naslova prvaka Hrvatske, a Zadar tri.


 


 


 

Komentara 1

CR
Crash2422
12:59 30.05.2022.

Gaspare dobit cete po piksi, IGRAJ ZADRE VOLIMO TE MI!! 🔵⚪️ Zivila DALMACIJA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije