Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovi kroz iglenu ušicu

Prkačin odveo Cibonu u finale, Gorici pohvale za dopadljivu igru i otpor velikom favoritu

23.05.2022.
u 21:04

Osim što je zabio 30 koševa, Cibonin 19-godišnji kapetan Roko Prkačin je u posljednjoj sekundi blokirao polaganje Kalajžića za pobjedu Gorice

Momčad Cibone izborila je dvokorakom nastup u finalu doigravanja za prvaka Hrvatske. No, bila su to dva teška dvokoraka za močad Gašpera Okorna, posebice ovaj drugi. Naime, cibosi su Goricu u drugoj utakmici finala pobijedili i uz dosta sportske sreće što vam sugerira i završni rezultat (81:80).

A to što se u Draženovu domu ipak neće igrati majstorica, vukovi mogu najviše zahvaliti svom mlađahnom kapetanu, 19 godišnjem Roku Prkačinu. Nakon 26 koševa u prvoj utakmici, za pobjedu 84:74, Prkačin je u drugom dvoboju s Velikogoričanima ubacio 30 koševa i uknjižio devet skokova (četiri napadačka) i jednu neupisanu blokadu. A ona je bila presudna.

Naime, kod vodstva Cibone 81:79 kojeg je omogućio Prkačin košem iz reketa, Gorica je tri sekunde prije kraja imala aut sa strane. Nakon što je Toni Nakić zaradio tehničku, radi prijestupa i ometanja izvođenja auta, Karlo Uljarević je pogodio to jedno bacanje i smanjio na 81:80 pa domaćini više nisu morali ići na tricu da bi pobijedili.

Loptu je od Ante Mašića primio Mate Kalajžić, koji je izvrtio Lovru Gnjidića, no tu se našao sveprisutni Prkačin i blokirao taj šut za veselje velikog favorita koji se u ovoj seriji dobrano namučio. A predvođena trenerski s Mladenom Starčevićem, i uz nedostatak visokih igrača, Gorica je igrala dopadljivu košarku, ponajprije zahvaljujući svojim bekovima, pa je na neki način i šteta što je s ovom utakmicom za njih sezona završila.

Kod domaćina prednjačili su prvi razigravač Borna Kapusta (11 koševa, 6 skokova, 5 assista), lakonogi centar Marko Baković (15 koševa) te veteran (krilo) Ante Mašić (14 koševa, četiri trice) te najbolji asistent sastava Kalajžić (devet dodavanja za koš). Osim Prkačina, kod pobjednika, dvoznamenkasti su bili još Mateo Drežnjak (14 koševa, 7 asista), krilo Toni Nakić (11 koševa) te pričuvni razigravač, povratnik iz ozljede, Krešimir Radovčić (10 koševa). I Lovro Gnjidić  upisao je, poput Drežnjaka, sedam asistencija ali je, po običaju, premalo gledao koš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije