Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bellator 176

Obračun Carvalha i Manhoefa za titulu, nastup lijepe Yankove

dfs
Foto: Promo
31.03.2017.
u 16:43

Bellator će svoju treću priredbu u Italiji održati 8. travnja u Torinu, a sastojat će se od dva dijela po uzoru na hrvatski Final Fight Championship: MMA i kick boksing program. Prijenos iz Pala Alpitour dvorane u Torinu pogledajte u noći sa subote na nedjelju 9. travnja s početkom u 03:00 sata iza ponoći na Fight Channel PPV-u.

Revanš Carvalha i Manhoefa

Iako je dosadašnje dvije Bellatorove priredbe u Italiji predvodio popularni bivši UFC-ovac Alessio Sakara, ovaj put rimski legionar nije na popisu borbi. Zato su se čelnici Bellatora pobrinuli za dostojne zamjene u glavnoj borbi večeri. Tako će prvak u srednjoj kategoriji Rafael Carvalho braniti svoj pojas prvaka protiv legendarnog Melvina Mahoefa. “Co-main” event donosi obračun iznimno popularne Bellatorove borkinje Anastasije Yankove i Eline Kallionidou u “catch weight” kat3egoriji do 63 kile. No, pođimo redom.

Tridesetogodišnji Brazilac Rafael Carvalho de Souza uživa u najboljim danima karijere i nizu od 13 uzastopnih pobjeda koji će pokušati nastaviti i na priredbi u Torinu protiv Nizozemca Melvina Manhoefa. Radi se o njihovom drugom međusobnom dvoboju, odnosno o revanšu iz svibnja prošle godine kada je Carvalho upravo protiv Manhoefa prvi put obranio titulu nakon guste podijeljene odluke sudaca. Stoga ne čudi da su čelnici Bellatora odlučili organizirati revanš, posebno jer je prvi meč bio vrlo kvalitetan i zanimljiv. Carvalho je dio Bellatora od 2014, a pojas je osvojio 2015. svladavši Brandona Halseyja. Ovaj prirodni nokauter od 13 profesionalnih pobjeda čak 11 je ubilježio nokautima, a posebno snažno oružje su mu koljena i “kickovi”.

Baš kao i Carvalho, niti legendarni Melvin Manhoef nije nastupao od svibnja prošle godine i tog tijesnog poraza. Borac Mikea Passaniera iz legendarnog Mike’s Gyma je do sada u Bellatoru nastupio pet puta uz polovičan upspjeh od 2 pobjede, 2 poraza i No Contest protiv Alexandera Shlemenka. Ne postoji poznatija promocija u svijetu na kojoj ovaj borac u posljednje 22 godine (prvi MMA meč je imao 1995.) nije nastupio. Na njegovu žalost nikada se nije uspio dočepati slavnog UFC-a, no zato je u svoju vitrinu spremio pehare iz Cage Ragea, Hero’sa, K-1 Dynamitea, Dreama, Strikeforcea, It’s Showtimea, M-1, One FC-a, KSW-a i dakako Bellatora. Od poznatijih imena svladao je Marka Hunta, Evangelistu Santosa, Denisa Kanga, Boba Schrijbera i Kazushija Sakurabu, a to je uspio borivši se u rekordnih pet težinskih kategorija – od veltera pa sve do teške kategorije. Nema se što dodati osim da se radi o apsolutnoj legendi!

Popularna Yankova na Grkinju

Već smo spomenuli da “co-main” event nudi dvoboj iznimno popularne ruske borkinje Anastasije Yankove i Grkinje Eline Kallionidou. Yankova je neporažena u profesionalnoj karijeri uz 4-0, od čega su dva dvoboja odražena u Bellatoru. Trenutačno joj je 26 godina i s obzirom na kvalitete analitičari joj predviđaju veliku karijeru. Njezina protivnica u Torinu je mlada grčka 18-godišnja borkinja Elina Kallionidou koja do sada ima tek jedan nastup u Bellatoru. Upravo joj je taj meč u prosincu prošle godine donio jedini poraz u profesionalnoj karijeri uz pet dosadašnjih pobjeda u manjim promocijama.

U ostala dva dvoboja na glavnoj karti, Carrington Banks će odmjeriti snage s Mihailom Nicom u dvoboju velter kategorije, a Djamil Chan i Valeriu Mircea će ukrstiti rukavice u lakoj.

Bellator 176

Rafael Carvalho vs. Melvin Manhoef, title bout
Anastasia Yankova vs. Elina Kallionidou
Carrington Banks vs. Mihail Nica
Djamil Chan vs. Valeriu Mircea

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije