Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IZAZOV

Nenad Gračan nakon dvije godine našao posao: Postao je hrvatski izbornik!

Šibenik: Kvalifikacijska utakmica za Euro U-21, Hrvatska - Škotska
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
17.11.2021.
u 17:45

Trenersku karijeru počeo je u Rijeci, a bio je trener Hajduka, Dinama, Istre, Sesveta, Osijeka, Kopera i Nafte iz Lendave.

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija dobila je novog izbornika - Nenada Gračana. Sjeo na klupu reprezentacije koja nije ba dobro startala u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo. Naše nogometašice odigrale su u skupini četiri utakmice i sve četiri izgubile. I to redom od Rumunjske (0:2), Italije dvaput (0:5 i 0:3), te Švicarske (0:5). Lako je uočiti da naše nogometašice nisu postigle do sada nijedan pogodak u kvalifikacijama.

Nenad Gračan sigurno je najveće ime koje je sjedilo na klupi ženske reprezentacije. Njegova igračka karijera bila je sjajna. Bio je vezist Rijeke, Hajduka i Ovieda, a za reprezentaciju bivše Jugoslavije odigrao je deset utakmica i postigao dva pogotka. Trenersku karijeru počeo je u Rijeci, a bio je trener Hajduka, Dinama, Istre, Sesveta, Osijeka, Kopera i Nafte iz Lendave.

Od listopada 2013. do rujna 2019. godine vodio je U-21 mušku reprezentaciju Hrvatske, a nakon toga bio je bez angažmana. Na klupi U-21 reprezentacije sjedio je 40 utakmica, pri čemu je ostvario 21 pobjedu, osam remija i 11 poraza, uz gol-razliku 90:46.

- Za mene je to jedan novi izazov. U Europi i svijetu mnogo se ulaže u ženski nogomet, a mi tu malo kaskamo. Mislim da će mi sa ženskom reprezentacijom biti posebno zadovoljstvo raditi, mislim da sa svojim trenerskim znanjem i iskustvom mogu pomoći - rekao je Gračan.

Komentara 1

DE
Dezider
12:54 18.11.2021.

Gračan trener nije po uspješnosti niti blizu Gračanu igraču.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije