Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

NBA: Skromni Šarić u pobjedi Phoenixa, a Brooklyn "razbio" Milwaukee

NBA: Playoffs-Los Angeles Lakers at Phoenix Suns
Mark J. Rebilas/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
08.06.2021.
u 09:57

LeBron James i Anthony Davis neće igrati za američku reprezentaciju na OI

Košarkaši Phoenix Sunsa, koji su u prvom krugu doigravanja izbacili branitelje naslova LA Lakerse, upisali su četvrtu uzastopnu pobjedu u playoffu. Noćas su u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige kod kuće svladali Denver Nuggetse sa 122-105, a utakmicu su definitivno prelomili početkom zadnje četvrtine kada su poveli sa 18 koševa razlike (102-84).

Četvorica igrača Phoenixa ubacili su 20 i više poena. Chris Paul je ostvario 21 koš i 11 asistencija, Mikal Bridges 23, a Devin Booker 21 poen, dok je centar Deandre Ayton upisao 20 koševa i 10 skokova. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić imao je skromnu minutažu u Sunsima, te je u 9:20 minuta ostvario 5 koševa (šut 2-4), 2 skoka i 1 ukradenu loptu.    

Denver je predvodio srpski centar Nikola Jokić sa 22 koša i 9 skokova. Aaron Gordon dodao je 18, a Michael Porter 15 poena.

U polufinalu Istoka Brooklyn Netsi su u svojoj dvorani "razbili" Milwaukee Buckse sa 39 koševa razlike (125-86), te su poveli sa 2-0 u  pobjedama. Već na poluvremenu Brooklyn je imao 24 poena viška, a do kraja prednost se samo povećavala pa su u jednom trenutku vodili sa 49 koševa razlike.

Kevin Durant je predvodio Netse sa 32 koša, Kyrie Irving dodao je 22, a Joe Harris i Bruce Brown po 13 poena. Kod Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo je ubilježio 18 poena i 11 skokova, a Khris Middleton 17 koševa.    

Zvijezde LA Lakersa LeBron James i Anthony Davis neće nastupiti za američku košarkašku reprezentaciju na OI u Tokiju, objavili su američki mediji koji su bliski dvojici igrača.

 LeBron James je zbog ozljede gležnja u ligaškom dijelu ove sezone propustio čak 27 utakmica, dok je centar Anthony Davis bio izvan terena na 36 susreta zbog ozljede potkoljenice i problema sa Ahilovom tetivom.  Američki izbornik Gregg Popovich mogao bi ostati i bez Stephena Curryja, koji je na 50-50  posto glede igranja za reprezentaciju u Tokiju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije