Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

MVP Jokić izgubio protiv Bogdanovića i ozlijedio koljeno, Dončić s kandidatom za potez sezone

28.10.2021.
u 14:12

Htio se centar iz Srbije vratiti na parket u drugom poluvremenu, ali stožer ipak nije htio riskirati veću ozljedu. Možda je to Denver i platio ovim porazom, ali potez je pametniji iz dugoročne perspektive

U novoj sezoni NBA lige momčadi tek igraju svoje treće i četvrte utakmice, a već smo svjedočili velikom brojnu odličnih utakmica i vrhunskih poteza.

Ništa drukčije nije bilo ni u noći s utorka na srijedu u kojoj su veliku ulogu igrali i košarkaši s naših prostora, naš Bojan Bogdanović, ali i najkorisniji igrač lige iz prošle sezone Nikola Jokić te zvijezda Dallasa Luka Dončić.

Gobertu se otvorilo

Bogdanović i Jokić su se susreli u dvoboju trećeg kola između Utah Jazza i Denver Nuggetsa, a kao pobjednička momčad izašao je Utah koji je tako sačuvao svoj stopostotni učinak u prva tri kola, rezultat je na kraju bio 122:110 za Utah, a ključni trenutak utakmice dogodio se u drugoj četvrtini.

Jokić, koji je do tog trenutka već imao 24 koša, šest skokova i šest asistencija u kontaktu s Rudyjem Gobertom ozlijedio je koljeno i napustio teren. Htio se centar iz Srbije vratiti na parket u drugom poluvremenu, ali stožer ipak nije htio riskirati veću ozljedu. Možda je to Denver i platio ovim porazom, ali potez je pametniji iz dugoročne perspektive. Jokić neće dugo izostajati.

Dobro se držao Denver, ali je Utah od tog trenutka postao favorit i opravdao taj status. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Rudy Gobert koji je bez svojeg čuvara došao do 23 koša, a solidan nastup upisao je i naš Bojan Bogdanović koji je, unatoč nešto slabijem šutu nego inače, upisao 15 koševa.

Golden State na čelu Zapada

Epitet poteza večeri zasigurno ide u smjeru Luke Dončića jer je Slovenac po tko zna koji put u dresu Dallasa izveo nešto što je dignulo publiku na noge.

Protiv Houstona je provukao loptu iza leđa, a zatim munjevito brzim dodavanjem umjesto polaganja pronašao Kristapsa Porzingisa na trici. Suparnici nisu znali ni gdje se lopta nalazi. Nije iznenađenje da je Luka najviše ugradio u 116:106 pobjedu svoje momčadi, a bio je aktivan na svim poljima upisavši 26 koševa, 14 skokova, sedam asistencija, dvije ukradene lopte, ali i jednu atraktivnu blokadu koja je također izvukla glasnu reakciju.

Golden State Warriorsi predvođeni Stephom Curryjem (23 koša) svladali su Oklahomu 106:98 i ostali na vrhu Zapada (4:0), a Los Angeles Lakersi su bez LeBrona Jamesa svladali San Antonio sa 125:121 nakon produžetaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije