Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI KUP U ZAGREBU

Može li se na Savi ponoviti Spaladium Arena? Netko mora ispasti, Tucak pozvao najbolje igrače

Hrvatski vaterpolisti osvojili naslov Europskog prvaka
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
03.03.2023.
u 07:00

Hrvatski vaterpolisti europski su prvaci iz Splita, a u hrvatsku prijestolnicu stižu najugodnije iznenađenje EP-a, kao i europski i svjetski doprvaci. Dijele se popularne kapice...

Nakon Europskog prvenstva u Splitu, Hrvatska će ponovno biti domaćin važnog vaterpolskog natjecanja. Od 8. do 14. ožujka u Zagrebu će se odigrati turnir Svjetskoga kupa, jedan od dvaju (drugi se igra u Podgorici). Priredba je to koja će okupiti neke od ponajboljih svjetskih reprezentacija.

Ispast će netko iz trokuta

Hrvatska je, podsjetimo, europski prvak (iz Splita), a na Savi ćemo gledati i reprezentacije Mađarske kao europskog doprvaka, Italije kao svjetskog doprvaka iz Budimpešte, Francuske kao najugodnijeg iznenađenja EP-a u Splitu, SAD kao najbolje momčadi obiju Amerika i Japana kao najboljeg sastava Azije.

Međutim postoji mali problem: šest je reprezentacija, a na završni turnir Svjetskog kupa u SAD-u plasirat će se najbolje tri. No kako je Amerikancima kao domaćinima zajamčen nastup, u Zagrebu ćemo doznati imena još samo dviju reprezentacija koje će "preko bare". A to znači da će netko iz trokuta Hrvatska-Mađarska-Italija ispasti!

U našem taboru čine sve da taj netko ne budemo mi, pa je izbornik Ivica Tucak za taj turnir pozvao sve naše najbolje igrače. Stiže gotovo kompletna reprezentacija iz Splita plus Hrvoje Benić, kojega na EP-u nije bilo jer je bio ozlijeđen. Slična je situacija i kod naših glavnih konkurenata: Mađari u sastav vraćaju Denesa Vargu, a Talijani Gonzala Echeniquea.

08.09.2022., Spaladium Arena, Split - LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu za muskarce, Hrvatska - Italija.Ivica Tucak,Josip Vrlic ,Jerko Marinic Kragic,Ivan Krapic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

– Očekuje nas tjedan odličnog vaterpola i zato pozivam navijače da u što većem broju dođu na bazen uza Savu i pruže nam podršku. Dođite, zabavite se, uživajte i družite se s nama – poručio je naš kapetan Ivan Krapić.

Uz ulaznicu ide i - kapica

Hrvatska će turnir otvoriti 8. ožujka protiv SAD-a, dan poslije igrat će protiv Francuske, 11. ožujka protiv Italije, 12. ožujka protiv Japana te će ga zatvoriti 14. ožujka protiv Mađarske.

Ulaznice se inače, po pristupačnim cijenama, mogu nabaviti kroz sustav ulaznice.hr, a uza svaku ulaznicu dobiva se i vrijedan navijački rekvizit – vaterpolska kapica.

U isto vrijeme igrat će se i turnir u Podgorici na kojemu će nastupiti Crna Gora, Srbija, Grčka, Španjolska, Australija i Gruzija. S njega će još tri reprezentacije na završnicu u Los Angelesu koja je na rasporedu od 30. lipnja do 2. srpnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije