Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOLOVI SEZONE

Modrić konkurira za gol sezone, Rakitić već izabran

Luka Modrić
AFP
25.05.2010.
u 18:40

Do 4. lipnja traje akcija odabira najljepšeg pogotka koji su ove sezone postigli nogometaši Tottenhama. U konkurenciji su i dva pogotka Luke Modrića.

Prvi, među deset ukupno ponuđenih, jest onaj postignut 28. veljače Evertonu.

U 28. minuti je akciju, na utakmici 28. premierligaškog kola, na desnoj strani započeo Vedran Ćorluka, petom je vratio loptu Niki Kranjčaru, ovaj ju je gurnuo Luki Modriću koji je ušao metar-dva u kazneni prostor i prebacio vratara gostiju Tima Howarda. Lopta je okrznula gredu i ušla u mrežu. Modriću je to bio drugi pogodak sezone u Premijernoj ligi, a Kranjčaru peta asistencija.

Drugi pogodak hrvatskog reprezentativca koji kandidira za Tottenhamov gol sezone datira od 9. svibnja i utakmice protiv Burnleyja.

Na asistenciju Garetha Balea Modrić je prihvatio loptu na dvadesetak metara, ušao u kazneni prostor i lijevom nogom, s lijeve strane šesnaesterca, poslao loptu u gornji desni kut vratara Jensena.

"Izmamilo je to i pljesak suparničkih navijača", podsjeća službena web-stranica Spursa, koja je za najbolji gol nominirala i dva pogotka Jermaina Defoea (Hullu, Manchester Unitedu).

Po jednu nominaciju zaradili su Benoit Assou-Ekotto (Liverpoolu), Roman Pavljučenko (Fulhamu), Danny Rose (Arsenalu), Gareth Bale (Chelseaju), Tom Huddlestone (Boltonu) i Peter Crouch (Manchester Cityju).

Rakitić strijelac dva najljepša Schalkeova gola   
Ivan Rakitić zabio je dva najljepša gola za Schalkeovu nogometnu momčad prošle sezone. Rezultat je to ankete u kojoj su sudjelovali posjetitelji/glasači na službenoj web-stranici kluba iz Gelsenkirchena...

Više od 70 posto glasova, ili točnije njih 7103, gol hrvatskog nogometnog reprezentativca u pobjedi (2-1) protiv dortmundske Borussije proglasilo je najljepšim ovosezonskim. Podsjetimo, Edu je, zagradivši se, petom ostavio loptu hrvatskom reprezentativcu, a ovaj je sa 20-ak metara plasirao loptu u suprotne rašlje gostujućeg vratara.

Utakmica protiv druge Borussije, one iz Mönchengladbacha, koristila je Rakitiću za dva pogotka u pobjedi (3-1). Na tom je susretu prvi put u svojoj trogodišnjoj bundesligaškoj karijeri veznjak hrvatske reprezentacije zabio dva gola u istom susretu.

U izboru za gol mjeseca travnja pobijedio je onaj iz osme minute kada mu je Farfan odložio lotu na 20-ak metara od gola, malo iskosa s lijeve strane. Rakitić je naletio i punom nogom fantastično poslao bombu pod gredu, a uz samu vratnicu gostujućeg vratara Logana Baillyja, ostavivši ga bez šanse za obranu. Taj je pogodak u izboru za gol sezone skupio 1869 glasova i zauzeo drugo mjesto.

Treći je bio Farfanov pogodak dortmundskoj Borussiji s 310 glasova.

Izbor Schalkeovog najljepšeg gola sezone:
7103 glasa: Ivan Rakitić za 2-1 protiv dortmundske Borussije
1869 glasova: Ivan Rakitić za 1-0 Borussije iz Mönchengladbacha
310 glasova: Jefferson Farfan za 0-1 kod dortmundske Borussije 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije