Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudesni Argentinac

Messi je u klub 100 ušao brže nego Cristiano Ronaldo

Barcelona - Chelsea
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
15.03.2018.
u 15:24

Gdje on navuče kopačke, tu je centar svemira, barem onog nogometnog. Još će se dugo godinama tako pričati o Leu

Nadali smo se da će to biti još jedna neizvjesna ljepotica velikih rivala u Ligi prvaka o kojoj će se pričati. Vjerojatno i hoće, ali ne o onome što je pokazao Chelsea.

Jer, nakon samo dvije minute i osam sekundi jasno je bilo u kojem će smjeru otići uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između Barcelone i Chelsea na Nou Campu (3:0, prva utakmica 1:1). U smjeru u kojem kaže Lionel Messi! Toliko puta viđeno i napisano.

Katalonci će tako 11. put za redom igrati u četvrtfinalu Lige prvaka.

Niti jedna momčad nema takav niz u povijesti ovog natjecanja. Dakle, 128 sekundi trebalo je Messiju da zabije. Bio je to najbrži pogodak argentinskog asa u karijeri i sjajan ulazak u nogometnu večer u kojoj je, u nešto više od sat vremena, opet postavio neke nove nogometne standarde.

Gdje on navuče kopačke, tu je centar svemira, barem onog nogometnog. Još će se dugo godinama tako pričati o Leu.

I sinoćnja utakmica pokazala je da Barceloni najviše pašu engleske momčadi, bila je to 23. pobjeda španjolske momčadi nad Englezima. Više nego protiv bilo koje momčadi.

Leo je napravio sve i kod drugog pogotka u 20. minuti. Oduzeo loptu na četrdesetak metara, poigrao se s Chelseaovim braničima i lagano poslužio Ousmanea Dembelea koji je ‘probušio’ Thibauta Courtoisa.

Treba li posebno naglašavati da Messi u ovoj kalendarskoj godini ima i najviše asistencija u svim natjecanjima (9)!

‘Bože čuvaj kralja...’ - bio je jedan od transparenata na tribinama Nou Campa. Aluzija je i više nego jasna.

Drugi Messijev pogodak na utakmici bio je njegov 100. pogodak u Ligi prvaka, za što su mu trebala 123 nastupa. Četrnaest manje nego što je trebalo Cristianu Ronaldu za isti doseg! A pedantni statističari bi dodali: 1758 minuta i 266 udaraca manje trebalo je Messiju nego Ronaldu za isti doseg. Cristiano ima 117 pogodaka.

Nitko Messiju ne leži kao engleski klubovi, zabio im je 20 pogodaka u zadnjih 18 utakmica.

Ključne riječi

Komentara 3

WE
weAreCro
17:51 15.03.2018.

Najbolji u povjesti nogometne igre - Leo Messi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije