Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMILJEN U DRUŠTVU

MAX! Arapović: Dražen se smijao deset sati dnevno

Franjo Arapović
Robert Anić
03.06.2013.
u 12:33

- Krenuo bi zavezati svoje tenisice, ali bi neprimjetno pod stolom zažnirao neke od nas u društvu i onda bi umirao od smijeha - prisjetio se Draženov suigrač

Novi broj sportskog tjednika Max! donosi brojne razgovore s prijateljima Dražena Petrovića, onima koji su s njim proživljavali njegove posljednje dane života.

Za četiri godine provedene u Ciboni (1984. - 1988.) Dražen se najviše družio s Franjom Arapovićem i Ivom Nakićem.

- Prije no što je Ivo otišao u Partizan nas trojica bili smo nerazdvojni. Izlazili smo uvijek poslije utakmica Kupa prvaka. Svaki dan poslije treninga mi mlađi nakratko bismo otišli na piće u Kavkaz, dok bi ovi stariji igrači išli u Zvečku. Znali smo to ponoviti i nakon večernjeg treninga, otišli bismo i do “Saloona”, no nismo noćarili. Osim toga tada su nas i sami gosti znali upozoriti da je već kasno i da je vrijeme da pođemo kući jer nas na parketu žele vidjeti u najboljem izdanju. Doduše, četvrtkom smo nakon tih europskih utakmica imali apsolutnu slobodu - prisjeća se danas 48-godišnji Arapović.

Pitali smo Franju je li se s velikim klupskim prijateljem i suigračem iz reprezentacije ikad posvadio?

- Jesam, ali kada je kao igrač Reala igrao protiv Cibone. U jednom trenutku zagrebačke utakmice Dražen mi je namjerno podmetnuo nogu. Nisam mu vratio jer sam bio slab na njega, ali sam ga izvrijeđao. Nisam htio razgovarati s njim, no kada smo došli u Madrid na uzvratnu utakmicu došao mi je u hotelsku sobu, zaletio se na mene i izgrlio me. Onako nasmiješen poveo me na vožnju Madridom u svom porscheu.

Danas Franjo Dražena najviše pamti po toj dječjoj zaigranosti:

- Uvijek je bio spreman na sitne nepodopštine. Recimo, u kafiću bi naručio čašu leda i onda bi nas gađao ledenim kockicama ili bi krenuo zavezati svoje tenisice, ali bi neprimjetno pod stolom zažnirao neke od nas u društvu i onda bi umirao od smijeha. On se smijao 10 sati dnevno.

I Arapović se dobro sjeća rastanka s Draženom:

- Noć prije smo probdjeli u hotelskom lobiju zezajući se jer smo u 4.45 polazili iz hotela za zračnu luku Wroclaw na rani let za Varšavu. Sjećam se da se u Varšavi još dvoumio hoće li ići s nama u Zagreb ili ostati u Frankfurtu, a mi smo ga nagovarali da za svaki slučaj ipak kupi neki parfem za djevojku koju planira posjetiti.

Vijest o Draženovoj smrti strelovito se širila kroz noć između 7. i 8. lipnja.

- Ja sam saznao u noći u 3.30 kada me nazvao Boris Jurišić, Draženov dobar prijatelj, koji je radio u “Amadeusu”. Boris je otvorio kafić već u šest ujutro i svi smo se tamo počeli okupljati.

Sve o životu i karijeri ponajvećeg hrvatskog sportaša u povijesti, Dražena Petrovića, pročitajte u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije