Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA POBJEDA

Majerov Rennes srušio PSG: Nisam razmijenio dres s Messijem. Interes Reala? Imam nedovršenog posla

storyeditor/2023-01-16/majer2.jpg
Foto: PIXSELL
1/4
18.01.2023.
u 00:06

Hrvatski nogometni reprezentativac Lovro Majer demonstrirao je vrhunsku formu u dresu Rennesa koji je pobijedio moćni PSG. U razgovoru za Večernji list, istaknuo je da nikada nije izjavio da su pobijedili 'najbolju momčad svijeta'. Dodaje kako mu nedostaje reprezentacija i dotaknuo se Lige nacija.

Hrvatski reprezentativac, Zagrepčanin Lovro Majer, bio je među najistaknutijim protagonistima derbija 19. kola francuskoga prvenstva Rennes – PSG 1:0. Lovro je na platformi Sofascore ocijenjen sa 7,4, kao i njegov suigrač Theate, a bolje ocijenjeni od našega igrača bili su njegov suigrač Adrien Truffert, kao i vratar PSG-a Donnarumma, obojica po 7,5. Messi je dobio ocjenu 7,3, Neymar 6,7, Mbappé 6,5...

Lovro Majer, koji danas (17. siječnja) slavi 25. rođendan, javio se na naš telefonski poziv. Je li pobjeda Rennesa nad PSG-om ipak iznenađenje?

– Ne mogu reći da nije, ali ni da jest pravo iznenađenje. Tko god pobijedi PSG, sa svim njegovim velikim igračima, može se reći da je napravio iznenađenje, ali opet, znajući koliko smo i mi kvalitetni, kakvu momčad imamo (vrijednost 314.95 mil. eura, izvor: Transfermarkt), vjerovao sam da možemo to napraviti – kazao je Majer.

Bili smo fenomenalni

Objavljena je vaša izjava: "Pobijedili smo najbolju momčad svijeta". Jeste li doista tako izjavili?

Nisam to nikada izjavio. Rekao sam da je PSG jedna od najboljih momčadi svijeta. Inače, prethodnu utakmicu s PSG-om u Parizu bili smo poraženi 0:1, a smatram kako smo bili zaslužili bod, jer smo odigrali utakmicu na visokoj razini. Tada smo primili gol u 93. minuti. Ovoga puta znali smo da ih možemo pobijediti ako svaki od nas da "120 posto", i to smo učinili, bili smo fenomenalni i zasluženo pobijedili.

Prošli put kada ste igrali s PSG-om razmijenili ste dres s Messijem. Jeste li isto učinili i sada?

– Ne, nisam stigao. Slavili smo, bio sam emotivan, i nisam išao za tim uopće.

Leo Messi of Paris Saint-Germain in action during the Ligue 1 Uber Eats match between Paris Saint Germain and Angers at Parc des Princes, on January 11, 2023 in Paris, France.Photo by David Niviere/ABACAPRESS.COM Photo: Niviere David/ABACAPRESS.COM/ABACA
Foto: David Niviere/ABACAPRESS.COM

Kako ste na terenu doživjeli Messsija, u odnosu na formu kakvu je prezentirao na Svjetskom prvenstvu?

– ​Messi je imao fenomenalnih poteza, dao je jednu loptu Mbappéu za čisti gol. Mi u našoj taktici nismo išli za tim da idemo zaustaviti Messija, bili smo posvećeni našoj izvedbi, da se borimo, da igramo najbolje što možemo. A protiv nas ne igra samo Messi, iza njega je cijela jedna vrhunska momčad.

U kakvome ste vi stanju nakon povratka iz Katara i kratkoga odmora?

– Nisam uopće umoran od nastupa na SP-u, dapače baš sam odlično fizički spreman i motiviran. Nisam prošao pripremno razdoblje s Rennesom, ali igranje utakmica bilo mi je dovoljno da se vratim u normalan ritam. Za mene je ovo bila vrlo dobra utakmica, a znam i vjerujem da mogu još bolje.

Koliko vas opterećuju, ili vam pak imponiraju glasine kako se za vas zanimaju najveći europski klubovi? Nedavno vas se povezivalo s Real Madridom i PSG-om.

– Meni to nije teret, jer se time ne bavim. Najiskrenije, stvarno sam sretan u Rennesu, imam još nedovršenoga posla ovdje i uopće ne razmišljam ni o čemu drugome. Ja i dalje napredujem i uživam u Rennesu u svakoj minuti, svakome danu ovdje.

Je li vas netko uopće kontaktirao oko eventualnoga transfera, znate li je li doista postoji interes drugih klubova za vas?

– Ne znam, ne bavim se time, moj menadžer (Andy Bara, nap.a.) zadužen je za to, ali mi o tome uopće ne razgovaramo – uzvraća Lovro.

PSG je i dalje favorit

Francuska liga se zakomplicirala, PSG nije više tako uvjerljivo prvi. Bi li mogao izgubiti naslov od primjerice Lensa ili Marseillea?

– Mogao bi, kao što mu ga je prije koju godinu odnio Lille i napravio čudo. Iako, realno PSG je najkvalitetniji, ima najveću širinu kadra i iskustvo. Sve momčadi u vrhu lige igraju na visokoj razini, čini mi se kako je Lens najviše pokazao ove sezone što se tiče momčadske igre. No, prerano je za prognoze, prvenstvo je tek na polovici. Cilj moga Rennesa plasman je u Ligu prvaka, ali ne treba se time opterećivati, nego ići utakmicu po utakmicu, razmišljati samo o sljedećem suparniku, a ne o krajnjem plasmanu – ističe Lovro.

Bruno GENESIO ( entraineur Rennes ) - Lovro MAJER ( 21 - Rennes ) - - Match de Ligue 1 Uber Eats "Rennes - PSG (1-0)" au stade Roazhon Park, le 15 janvier 2023. Ligue 1 match Uber Eats "Rennes - PSG (1-0)" at the Roazhon Park stadium, January 15, 2023. Photo: Federico Pestellini / Panoramic / Bestimage/BESTIMAGE
Foto: Federico Pestellini / Panoramic

Jesu li vas nastupi na Svjetskom prvenstvu u Kataru učinili boljim igračem? I nedostaje li vam reprezentativno okruženje?

– Da, nedostaje mi reprezentacija, jer to je ipak nešto drugačije, nešto posebno i uvijek se veselim sljedećem okupljanju. Meni je Svjetsko prvenstvo bilo nezaboravno iskustvo, nešto što ostaje za cijeli život, a kroz odnos sa suigračima, kroz sve utakmice i sve što smo prošli svaki od nas bit će nakon toga još bolji igrač.

Sljedeće srijede ždrijeb je završnice Lige nacija. Koga priželjkujete u polufinalu između Nizozemaca, Talijana i Španjolaca?

– Sasvim mi je svejedno. Sve su tu velike reprezentacije, kao i mi, i u svakoj utakmici odlučivat će nijanse, sitni detalji – zaključio je Lovro Majer.

Komentara 1

BE
Benkovac1234
08:17 25.01.2023.

Bravo Majer bolje da nisi raziminija dres samo tako naprid da uzmemo ligu nacija i e p koju medaljicu jos

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije