Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠA BOKSAČICA

Layla je prvu profi borbu imala kad sam ja bila u drugom razredu osnovne

29.01.2021.
u 16:49

– Layla je legenda ženskog boksa. Bila je svjetska prvakinja nekoliko puta, valjda u nekoliko kategorija, magazin Ring uvrstio ju je u deset najvećih boksačica svih vremena - priča Habazin

Nakon nešto više od godinu dana u profesionalni ring vraća se Ivana Habazin (31). Najbolja hrvatska boksačica opet ispred sebe ima jednu velikanku, a ovaj put to je Amerikanka Layla McCarter, s kojom bi se trebala sučeliti 13. ožujka, negdje na Floridi ili možda u Teksasu.

– Zbog ograničenja koja su u Teksasu manja, a na priredbu bi trebali doći i boksači iz Južne Afrike i Australije, borba bi mogla biti premještena.

Razlika je 10 godina

Bilo na Floridi ili u Teksasu, Ivanu čeka jednako težak posao.

– Layla je legenda ženskog boksa. Bila je svjetska prvakinja nekoliko puta, valjda u nekoliko kategorija, magazin Ring uvrstio ju je u deset najvećih boksačica svih vremena.

McCarter (41) iznimno je iskusna. Za razliku od Habazin (24), Amerikanka za sobom ima 62 profesionalne borbe, niz od 21 pobjede zaredom i od Ivane je 10 godina starija.

– Kada je Layla imala svoj prvi profesionalni meč, ja sam bila u drugom razredu osnovne škole. Bit će to šou.

A sretan ishod otvara nove mogućnosti.

– Velik je ulog u igri i zato moram pobijediti. Ona koja pobijedi, borit će se s pobjednicom u borbi između Cecilije Braekhus i Jessice McCaskill, za sva četiri pojasa. Drago mi je da se vraćam u velter, u kategoriju u kojoj sam posljednju borbu imala još 2014.

Sa skidanjem kilograma, kaže Ivana, ne bi trebalo biti problema.

– Trenutačno imam ponešto preko granice kategorije, a to je 66,7 kilograma, no još je puno preznojavanja preda mnom.

Pozivom smo je zatekli u spremanju za nedjeljni put u SAD.

– Papirologiju sam sredila, sada me još samo čeka testiranje na koronu i spremanje prtljage.

Najbolja hrvatska boksačica i ovom prilikom nastupa na gostujućem terenu. Budući da je prigodom jednog takvog gostovanja, lani u siječnju, protiv Claresse Shields u Atlantic Cityju imala vrlo neugodno iskustvo, pribojava li se smicalica?

Menadžer je još tajna

– Ovaj put nisam time opterećena. Imam dobro posložene uvjete, dobro zaleđe i ovaj put bila sam izostavljena iz svih pregovora oko uvjeta nastupa.

Tko joj je sada menadžer?

– To još nije za javnost. Mogu samo reći da je riječ o čovjeku koji je bio menadžer svjetskim prvacima, a njegovo ime objavit ću tek kada pobijedim Laylu.

Promjena se dogodila i u trenerskom dijelu Ivanina tima.

– Hrvatski dio boksačkih priprema odradila sam s Aleksandrom Pupcem, kondicijski s Dinom Bušljetom, a u Americi će me trenirati i voditi Garry Clark.

A to je tim od kojeg puno očekuje i zbog kojeg optimistično nastavlja karijeru. Premda je nakon poraza od Claresse Shields, najveće boksačice svih vremena, bila utučena, Ivana hrabro kreće dalje.

– Da je sve bilo savršeno i da je to bio moj maksimum, ja bih rekla da je to gotovo. No kada znam da nije išlo kako treba, onda mi je bilo jasno da moram nastaviti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije