Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj pristala

Velika vijest: Objavljuju prve snimke Schumija nakon nesreće!

FILE PHOTO: Michael Schumacher - Ferrari celebrates winnning the race
Foto: John Marsh/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/8
29.01.2021.
u 11:04

Nijemci Michael Wech i Hanns-Bruno Kammertons snimaju dokumentarac te će na korištenje dobiti ekskluzivne slike iz doma u kojem se oporavlja legenda Formule 1.

Prije sedam godina Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1, teško je nastradao na skijalištu u francuskom Meribelu. Od tada njegove fotografije ili snimke nisu viđene u javnosti. No, prema posljednjim informacijama, njegova obitelj spremna je ustupiti njegove fotografije.

Naime, Nijemci Michael Wech i Hanns-Bruno Kammertons snimaju dokumentarac za kojeg se još ne zna kada će izaći, no imat će naziv ''Schumacher''. Oni će na korištenje dobiti ekskluzivne slike iz doma u kojem se oporavlja legenda Formule 1. U snimanju dokumentarca sudjelovati će i Michaelova supruga Corinna, otac Rolf, kći Gina-Maria i sin Mick, inače vozač Haasa.

– Film prikazuje Michaelovu impresivnu karijeru, ali i mnogo lica kompleksne ličnosti – kazala je Sabine Kehm, glasnogovornica obitelji Schumacher.

Podsjetimo, Schumi je u tragičnoj nesreći udario glavom u kamen i zadobio teške ozljede mozga. Ni danas se ne zna kakvo je točno njegovo stanje. Njegova obitelj odlučila se na privatnost i cijelo je vrijeme od javnosti skrivala detalje o Schumacherovu zdravlju. Schumacher se, kako su navodili strani mediji, nakon pola godine probudio iz kome i pri svijesti je više od šest godina. Posjetilo ga je nekoliko osoba pa se iz njihovih izjava može dobiti dojam u kakvom je stanju.

FILE PHOTO: Michael Schumacher - Ferrari celebrates winnning the race
1/12

– Redovito ga posjećujem i zajedno gledamo televiziju. On se nastavlja boriti sa svojom obitelji i liječnicima – rekao je Jean Todt, predsjednik Međunarodne automobilističke federacije.

– Znam u kakvom je stanju, ali tko sam ja da to otkrivam ako to obitelj ne želi. Svaki dan se molim i nadam se će se stanje popraviti – rekao je Felipe Massa, bivši Schumacherov momčadski kolega u Ferrariju.

Francuski mediji pisali su 2019. da Schumacher mora na novu operaciju mozga i da se liječio transplantacijom matičnih stanica.

– Cilj je regenerirati Michaelov živčani sustav – rekao je ugledni francuski liječnik Philippe Menasche koji je prije vodio brigu o Schumacheru.

O ovoj je temi govorio i neurolog Erich Riederer čije riječi nisu baš ohrabrujuće.

– Vjerojatno može i sjesti, čak možda i napraviti neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga. Mislim da je ovo najviše što će on moći. Ozljede koje je zadobio trajne su prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u prijašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju, što znači da je budan, ali da ne odgovara – rekao je Riederer.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
liliZG
13:48 29.01.2021.

umjesto da ostave čovjeka na miru

Avatar neugodan
neugodan
13:52 29.01.2021.

ponestalo para

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije