Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKROMAN I ISKREN

Legenda poručila: 'Hvala na potpori, ali ne želim biti izbornik, HRS ima problema'

Slavko Midzor/PIXSELL
28.01.2021.
u 09:28

Ne trebaju nam eksperimenti, treba nam čovjek iznutra, a Pero sve kuži i poznaje. Imamo puno dobrih mladih trenera, moj glas ide njemu - rekao je Šprem za RTL

Vrijeme curi, a mi još ne znamo tko je izbornik naše rukometne reprezentacije koju za nešto više od mjesec dana čeka novi ispit - kvalifikacije za Olimpijske igre. 

POGLEDAJTE VIDEO: Farkaš o izborniku

Mnogi imaju mišljenje o tome tko treba, a tko ne treba sjesti na klupu 'Kauboja'. Nekadašnji izbornik Slavko Goluža i sadašnji pomoćnik Line Červara iskristalizirali su se kao najvjerojatniji nasljednici, ali Goran Šprem ima još jednu ideju:

- Volio bih da to bude Petar Metličić. Radi u rukometu i već je bio pomoćnik Željku Babiću. Ne trebaju nam eksperimenti, treba nam čovjek iznutra, a Pero sve kuži i poznaje. Imamo puno dobrih mladih trenera, moj glas ide njemu - rekao je Šprem za RTL, ali Metličić, iako vrsni trener, nije pretjerano oduševljen tom idejom. Dapače, iskreno ju je odbio. 

- Hvala Goranu Špremu na ovim riječima, lijepo je čuti takvo nešto, ali ne hvala u ovome trenutku. Nije vrijeme za to. Čovjek mora imati ambicije, Hrvatska ima malo vremena da promijeni neke stvari, ali imam neke svoje razloge. Nisam imao lijepa iskustva iz prošlog mandata kada sam bio sa Željkom Babićem, zasad bih se suzdržao. Zasad me to ne zanima - bio je iskren Metličić koji se zatim dotaknuo i problema u Savezu vezanog za izbornike: 

- Hrvatska je poznata po tome da brzo gurne ljude u vatru, bilo to u mlađim uzrastima ili seniorima i onda ih vrlo brzo potroši. Premalo vjere imamo u te naše trenere. Ako taj novi izbornik ne izbori Olimpijske igre, ja sam uvjeren da neće nastaviti dalje. To je problem koji savez mora riješiti, to se ne smije događati. I onda dolazi do toga da pričamo o ljudima koji su bili dva, tri, četiri puta. Pa mi stalno idemo u krug. Ja sam uvjeren da je bilo ljudi koji su mogli raditi, koji su imali šansu, koji su bili mladi, potentni, ali smo ih potrošili brzo. Moramo prestati improvizirati. 
 

Komentara 20

RO
roland
11:56 28.01.2021.

Problem j da se za 40 dana ovi igrači od 37 do 35 godina ne mogu pripremiti. Prvo moraju skinuti 4-5 kg, nakon toga moraju proći ozbiljan kamp od 2 do 3 tjedna ozbiljnih trkačkih priprema, ali onih bazičnih priprema.. Negdje na Rogoli, u Bormiju. Tek tada bi mogli proći Portugal! U prvoj utakmici će ih Francuzi istući na domaćem terenu, neće se oporaviti jer već slijedeći dan igraju s Portugalom, a ond odmah slijedeći s Tunisom! Može li igrač od 37 do 35 godina odigrati 3 utakmica u 3 dana? Ne može! Ako pozovu mlade igrače, ako se među mladima stvori kemija, možda i mogu pobijediti Portugal i Tunis. Ovi to ne mogu.

MA
matkopeic
09:36 28.01.2021.

Treba imati muda i preuzeti odgovornost. Sa juga uvijek samo žalopojke kak nešto ne valja.

IV
ivanivić
11:56 28.01.2021.

Šoštarić bi bio odličan izbor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije