Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prelasci

Kupi li ga Barca za 38 milijuna eura, Luka će biti rekorder Tottenhama

'Tottenham Hotspurs\' Croatian midfielder Luka Modric (L) shoots past Manchester United\'s English midfielder Michael Carrick (R) during the English Premier League football match between Manchester Un
'ADRIAN DENNIS'
01.11.2010.
u 21:05

Katalonci su odustali od dovođenja arsenalovca Cesca Fabregasa i okrenuli se Luki Modriću Ostinit luptat augai

Svako malo netko spomene mogući odlazak Luke Modrića iz Tottenhama, a treneru Spursa Harryju Redknappu dodatno pocrveni lice. Jer, Luka je valjda jedini igrač kojeg ne bi pustio s White Hart Lanea.

Samo, sad su iznosi koji se spominju dosegnuli samo nebo, a kad je uz to i ime Barcelone onda je jasno da bi to bila senzacija, svakako jedna od najvećih u povijesti hrvatskog nogometa.

Naime, Englezi tvrde da je Barcelona odustala od pokušaja da dovede Cesca Fabregasa iz Arsenala.

– Cesc ostaje na Emiratesu – tvrdi Arsene Weger. I Barci su dojadili stalni pokušaji da ga dovedu i sad su se okrenuli Luki Modriću.

Luka prvi u Hrvatskoj

"Barcelona je spremna udvostručiti novac koji je Tottenham dao Dinamu iz Zagreba za Modrića. Tada je to bilo 16,5 milijuna funta (21 milijun eura). I organizator igre Tottenhama mogao bi na Nou Camp za 33 milijuna funta (38 milijuna eura)", pišu otočki mediji.

Nije sporno da će Harry Redknapp opet dići rampu kao kad se i pričalo da bi Luku rado Inter, pa Manchester United. No, sad je riječ o strahovito velikom novcu i gazde kluba mogli bi ukinuti pravo veta svom treneru.

Dogodi li se taj transfer za 38 milijuna eura, Modrić bi se izjednačio s Dimitrom Berbatovom, postao bi najbolje prodani igrač u povijesti Spursa. Drugo mjesto drži Michael Carrick koji je iz Tottenhama otišao u Unitded za 27,2 milijuna, a treći je Robbie Keane koji je u Liverpool prešao za 24 milijuna eura. A na popisu najvećih transfera u povijesti izjednačio bi se s Toresom, Essienom, prestigao bi Beckhama, Rooneya, Drogbu...

Ne treba ni spominjati da bi takvim transferom Luka samo povećao prednost na tablici hrvatskih transfera, ionako drži prvo mjesto s 21 milijun eura odštete koliko je donio Dinamu.

Tottenham je veliki klub, ali daleko je to od veličine Barcelone ili klubova koji drže svjetski vrh (uz Barcu to su Real, Manchester United, Bayern, Inter, Milan, Chelsea), a u takvim klubovima, izuzev Bayerna s Olićem i Pranjićem, već dugo nema hrvatskih nogometaša.

Harry se znoji zbog Varta

U jeku tih kombinacija oko Lukina mogućeg transfera u Barcelonu, Tottenham na svom stadionu dočekuje Inter, još jednog od onih koji su ga svojedobno željeli. Bilo bi lijepo da Luka bude kapetan u tom pokušaju osvećivanja za poraz na San Siru. U kojem su Spursi gotovo doživjeli sramotu, gubili su 0:4, no onda je Gareth Bale pokazao da je u čudesnoj formi te je hat-trickom londonskoj momčadi donio pristojan 4:3 poraz u gostima. I dok je Inter relativno miran u toj skupini A, Spursima bi novi poraz otežao život jer Werder i Twente za njima kaskaju samo dva boda.

Prvi je to dolazak Interova trenera Rafaela Beniteza na klupu engleskog stadiona nakon što je ljetos otišao iz Liverpoola. I sjećanja mu nisu lijepa, triput je s Liverpoolom igrao na White Hart Laneu otkako je Redknapp menadžer Spursa i sve je tri utakmice izgubio.

Spursi će biti bez Dawsona, Kinga, Defoea i zacijelo Vedrana Ćorluke koji su na popisu ozlijeđenih, nema ni vratara Gomesa koji je "pocrvenio" prije dva tjedna (Pletikosa će na klupu). A velika je briga hoće li i Rafael van der Vaart biti spreman.

Komentara 14

OB
-obrisani-
22:15 01.11.2010.

Kupi li ga Barca za 38 milijuna eura, Luka će biti rekorder Tottenhama i vrlo skupi igrač Barcelone koji če sedjeti na klupi i gledati Iniestu i Messia kako igraju na terenu..

JR
J-RASH
23:38 01.11.2010.

Kakvih kretena ima pa to nisu istine. Ako je to napisao \"Daily mail\" i \"Marca\", a naše novine prenijele, u kojem dijelu je to zabava za naše čitateljstvo? Jebeni kreteni, Luka Modrić je na svojoj poziciji među 5 najboljih na svijetu, i uklapa se savršeno u Barcin način igre, pa oni nemaju širinu kada im izostaju Iniesta ili Xavi (polufinale s Interom bez Inieste i krah), ovako bi imali mjesta za rotaciju, Xavi nije više mlad i ne može igrati svaku utakmicu,a Luka sigurno vrijedi, gledaj malo engleske kanale pa ćeš vidjeti koliko mu se dive, valjda smo mi svi glupi, a vi 2 pavijana znate sve

EU
eureka001
21:55 01.11.2010.

hehehehehehe luka u barcelonu a srna u bajern heheheehehehehe, samo pogledajte ko u barceloni igra na lukinom mjestu heheehehheehehe nije ga ni treba spominjat i dijete ga zna, a u bajernu tek tamo heheheehehehe i jos po srninoj strani svakoo malo pa opet se seli neki od nasih igraca , ali za hrvatsko citeteljstvo hehehehehe, makar je u nogometu uvijek sve moguce ali i tu ima granica hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije