Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE LIDER

Kopić svjestan da njegov Dinamo mora biti bolji: Ne mogu biti zadovoljan...

Dinamo i Dragovoljac sastali se u 29. kolu HT Prve lige
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
04.04.2022.
u 07:00

- Zabili smo dva gola, osvojili nova tri boda i idemo dalje, odraditi dobar tjedan i ići na Rujevicu maksimalno spreman, napraviti sve da dođemo do nova tri boda.

Bodovi su bili najvažniji i taj najvažniji dio priče Dinamo je odradio, slavio je protiv Hrvatskog dragovoljca s 2:0. No, uz tu pobjedu, plavi su dobili i dodatnu školicu, mogli su naučiti kako je teško pobijediti kad ne igraš kako treba. Naime, jako dobri dečki iz Sigeta, u žutim dresovima posvećenima napadnutoj Ukrajini odigrali su hrabro, nisu se došli braniti u Maksimir već su, kao i protiv Rijeke igrali otvoreno.

Gosti su lako mogli povesti već nakon nekoliko sekundi, Karrica je pobjegao plavima, no uspjeli su ga pred vratima blokirati, ali se lopta odbila do Frigana koji nije pogodio vrata u 20. sekundi susreta.

Plavi očajni u prvom dijelu

Dinamo je tada preuzeo loptu, ali je bio i vrlo propusan, velike probleme plavima je radio Bernard Karrica, stalno je bježao, dodavao, pucao. Plavi jednostavno nisu imali rješenja za svog nekadašnjeg igrača koji je igrao za mladu i drugu momčad plavih, a sada je kao igrač Rijeke na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu. U prvih 20-ak minuta bio je daleko najbolji na maksimirskom travnjaku.

A Dinamo je bio očajan, koliko li su samo plavi napravili grešaka, stoga i ne čudi što do ozbiljne prilike nisu dolazili, nisu mogli povezati par točnih dodavanja. Prvi slabašni pljesak s tribina dobio je Mišić nakon solo-prodora i udarca koji je otišao malo iznad vratiju. U 32. plavi su bili blizu vodstvu, Bočkaj je pucao, vratar Šubarić odbio, ali Andrić nije uspio pospremiti loptu u mrežu jer je Šubarić ponovno uspio reagirati.

03.04.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 29. kolo, GNK Dinamo - NK Hrvatski Dragovoljac. Marko Brtan, Josip Misic, Stefan Ristovski, Roko Jurisic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Pritisnuo je Dinamo u zadnjih 15 minuta prvog dijela, no gosti su ostali mirni i čvrsti te još jednom zaprijetili brzim kontranapadom, no Frigan nije bio precizan. Na odmor se otišlo bez pogodaka, no trener Dinama Željko Kopić morao je biti zabrinut nakon tako loše predstave u prvih 45 minuta,a strateg gostiju Dragan Tadić zbog toga što svoju dobru i hrabru, te pametnu igru njegovi igrači nisu pretočili u vodstvo. Za Dinamo, bilo je vrlo zabrinjavajuće prvo poluvrijeme.

U prvom napadu u drugom dijelu Dinamo je poveo, nakon što su blokirali Oršića, Majstorović je loše izbio loptu, točno za Bočkaja, ovaj je postao nisku oštru loptu i s par metara Komnen Andrić nakon 30-ak sekundi nastavka pogodio je mrežu.

Na drugoj je strani zaprijetio Jurišić, ali njegov je udarac išao u Livakovića. Plavi su veliku priliku imali preko Ademija, no pucao je ravno u Šubarića. U 77. Emreli je odlično pucao, s 20-ak metara je opalio i pogodio prečku. Očito je bilo da igrači Hrvatskog dragovoljca više ne mogu pratiti ritam kakav su imali u prvom dijelu. Plavi su svoju prednost povećali u 81. minuti, sve je napravio mladi Martin Baturina, prošao je kroz obranu Dragovoljaca, tražio Oršića, a Smolčić je to pokušao spriječiti i poslao loptu u svoju mrežu.

Nismo bili pravi

- Hrvatski dragovoljac svi gledaju kao posljednju momčad na ljestvici. To što igraju u zadnje vrijeme izgleda dobro, opasni su u kontra napadu. U tom dijelu nismo bili pravi u uvodu utakmice. Ne mogu biti do kraja zadovoljan zbog prvog poluvremena, ali kada se podvuče crta... Zabili smo dva gola, osvojili nova tri boda i idemo dalje, odraditi dobar tjedan i ići na Rujevicu maksimalno spreman, napraviti sve da dođemo do nova tri boda - kazao je trener Dinama Željko Kopić.

Protiv Rijeke će mu u nedjelju na Rujevici trebati puno bolje izdanje plave momčadi od ovoga što je pokazala jučer u Maksimiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore

>>> Sve o Hrvatskoj na SP-u u Kataru

Ključne riječi

Komentara 5

BU
bum5bar
09:23 04.04.2022.

Prije će plin pojeftinit nego Petković zabije gol

ZG
zg1985
08:17 04.04.2022.

dinamo je prvi samo zato sto izravni konkurenti kiksaju svako malo

Avatar rajon rondo
rajon rondo
12:18 04.04.2022.

Ovaj nikakvi dinamo ce na kraju biti prvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije