Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vaterpolo

Kobešćak: Pobjedom protiv Brescie zakoračili bi na Final 8

Jug Primorje
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
12.03.2018.
u 13:23

Jug CO trenutno sa 16 bodova drži četvrto mjesto u A skupini LEN Lige prvaka, dok je Brescia treća sa 17 bodova.

Trener vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje Vjekoslav Kobešćak izjavio je u ponedjeljak uoči susreta Lige prvaka protiv talijanske Brescie kako bi hrvatski prvak pobjedom zakoračio na završni turnir, dok bi s porazom bilo jako teško jer bi trebali ostvariti sve četiri pobjede do kraja natjecanja u skupini.

"S pobjedom se nećemo kvalificirati, ali bismo sebi puno olakšali. Već dva i pol mjeseca forma nam je u konstantnom rastu, a to je vrlo je važno nastaviti. Čeka nas teška i neizvjesna utakmica, kao što je svaka u Ligi prvaka. Nadamo se da nećemo ponoviti greške iz prve utakmice", izjavio je Kobešćak uoči utakmice koja je na rasporedu u srijedu na plivalištu Gruž.

Jugov strateg istaknuo kako je Brescia iskusna momčad s igračima koji su u svojim karijerama prošli sve.
"Nemaju širinu kao Olympiakos ili Barceloneta, ali s iskustvom jako dobro kontroliraju većinu utakmice. Imaju od svega pomalo. Od individualnih kontranapada, vrlo dobre i jake obrane, kvalitetne zone do odlične bekovske linije i trenutno najboljeg talijanskog vratara. Imaju izvrstan centarski par, Muslima i Vukčevića, i na toj su poziciji najviše napredovali u odnosu na prošlu sezonu", smatra Kobešćak.

Kobešćak je istaknuo kako bi dobra računica za Final 8 bila kad Jug CO ne bi kod kuće izgubio bodove. Dodao je kako Loren Fatović vuče ozljedu još iz utakmice s OSC-om u Budmpešti, dok su ostali igrači zdravi.

Jug Primorje
1/1

Kapetan Juga CO Marko Bijač istaknuo je kako će dubrovačkoj momčadi za pobjedu trebati utakmica na sto posto mogućnosti.

"Moramo popraviti ulazak u utakmicu, te agresivnost i koncentraciju u obrani. U tome leži ključ uspjeha protiv kvalitetne i iskusne momčadi u kojoj je većina igrača dugo godina na okupu. U Brescii je dosuđeno 36 isključenja, što je iznimno teško za obranu jer ne možeš uhvatiti ritam kad se braniš i 'čupaš' s igračem manje. Moramo se mentalno spremiti za što bolji ulazak u meč, odnosno da ostanemo s glavom 'unutra' kako god se kretao rezultat", rekao je Bijač.

Kapetan Juga smatra kako se ne treba opterećivati bodovnim računicama.

"U glavi nam mora biti Brescia, koja je za nas prva i posljednja utakmica. Jedino tako možemo do Barcelone", zaključio je Bijač.

Utakmica 10. kola A skupine Lige prvaka Jug CO - Brescia igra se u srijedu 14. ožujka u 18.30 sati na dubrovačkom bazenu u Gružu.

Jug CO trenutno sa 16 bodova drži četvrto mjesto u A skupini LEN Lige prvaka, dok je Brescia treća sa 17 bodova. Na prve dvije pozicije su Olympiacos sa 22 i Barcelonetta sa 18 bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije