Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolo

Izbjegli Srbe, ali ni s Grcima nam neće biti lako

08.03.2018.
u 09:05

– U svakoj su skupini dvije bolje i dvije slabije reprezentacije. Prava borba započet će, kao i obično, u nokaut-fazi.

Izbjegli smo olimpijske pobjednike Srbe pa se može reći da možemo biti zadovoljni ždrijebom Europskog vaterpolskog prvenstva koje će se od 14. do 28. srpnja ove godine održati u Barceloni. U tom je gradu jučer održan i ždrijeb koji nam je za suparnike u našoj C skupini odredio Grčku, Tursku i Nizozemsku.

Srbija (branitelj naslova) u skupini je D, a uz nju su još Rusija, Rumunjska i Slovačka. U skupini A su Mađarska, Italija, Njemačka i Gruzija, a u skupini B Crna Gora, Španjolska, Francuska i Malta.

Izabranici Ivice Tucka prvenstvo će otvoriti dvobojem s Nizozemskom (16. srpnja), dva dana poslije sastajemo se s Turskom, a pitanje pobjednika skupine vjerojatno će biti riješeno u našem dvoboju s Grčkom (20. srpnja). Pobjednici skupina idu izravno u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani križat će se međusobno u osmini finala (B3 - D2, A3 - C2, B2 - D3, A2 - C3). Budemo li prvi u skupini, suparnik u četvrtfinalu bit će nam pobjednik iz dvoboja B2 – D3.

– U svakoj su skupini dvije bolje i dvije slabije reprezentacije. Prava borba započet će, kao i obično, u nokaut-fazi. Drago mi je da su na prvenstvu i Malta, Gruzija i Turska, naš cilj i jest da se stalno proširuje vaterpolska baza – kazao je Predrag Sloboda, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, koji je bio nazočan ždrijebu u Barceloni.

Hrvatske vaterpolistice su u skupini A u kojoj su još Nizozemska, Italija, Grčka, Francuska i Izrael.

Prvenstvo u Barceloni bit će odigrano u kompleksu Bernata Picornella, koji je smješten na Montjuïcu, a bio je domaćin i natjecanja u vodenim sportovima na OI 1992. godine. 

Komentara 1

Avatar Oneill
Oneill
15:53 08.03.2018.

He može li malo bez kukanja možda bi još trebali da si sami protivnike tražimo .Pa mi smo prvaci svjeta gdje je problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije