Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puše za vrat Shaqu

Kobe Bryant prestigao Malonea na vječnoj listi strijelaca

Kobe Bryant
Reuters
09.03.2011.
u 12:29

Ponajbolji igrač NBA lige ubacio je Atlanti 26 koševa te došao do brojke od 27.423 koša u karijeri.

Sada je to i službeno! Miami Heat u najlošijoj je formi otkako su u južnoj Floridi okupili megamomčad. Pet poraza u nizu, šest u posljednjih sedam utakmica, a izlaz se ne nazire. Sinoć su tako "grogiranom" Miamiju košarkašku bukvicu na njegovu parketu očitali Portland TrailBlazersi, koji su slavili 105:96. Prvo su ih uništili na poziciji četvorke preko LaMarcusa Aldridgea (26 koševa), a onda ih je Andre Miller dokrajčio tamo gdje je Heat najtanji, na poziciji razigravača.
Heatu nije pomogla ni fantastična večer LeBrona Jamesa (31 koš, 11 skokova, osam asistencija) i Dwaynea Wadea (38 koševa, šest skokova, pet asistencija).
- Iskreno, nije mi baš jasno kako bismo se mogli izvući iz ove situacije - priznao je trener Miamija Erik Spoelstra.
Pitanje je samo koliko će mozak kluba, slavni Pat Riley, još trpjeti Spoelstru, koji očito nije dorastao momčadi koju mu je Riley složio.
A Los Angeles Lakersi ponovno su "vrući". Osma pobjeda u nizu došla je kod Atlanta Hawksa (101:87), no važnija vijest s te utakmice je 26 koševa Kobea Bryanta, čime je na ljestvici najboljih strijelaca NBA lige prestigao Mosesa Malonea te sa 27.423 koša drži šesto mjesto. Ne nedostaje mu mnogo da s petog mjesta istisne "prijatelja" Shaquillea O'Neala koji je u karijeri zabio 28.590 koševa.
- Već sa 18 godina vidjelo se da u njemu čuči veliki talent. Kad jednom završi karijeru, bit će među najboljim igračima NBA lige svih vremena, no ne samo kao strijelac već i odličan obrambeni igrač - pohvalio je Bryanta trener Atlante Larry Drew.
A iako se zarekao da neće komentirati "Crygate", kako su mediji u SAD-u podrugljivo prozvali događaj o plaču u svlačionici Miami Heata, trener Lakersa Phil Jackson nije mogao odoljeti.
- Ovo je NBA liga - dječacima ulaz zabranjen. Veliki dečki ne plaču. A ako baš morate, idite u toalet gdje vas nitko neće vidjeti - sarkastičan je bio Jackson.
U porazu Atlante najbolji je bio Al Horford sa 17 koševa i devet skokova.

Ostali sinoćnji rezultati:

Cleveland - Golden State 85:95 (Davis 19 koševa, šest asistencija; Ellis 24 koša, sedam skokova, sedam asistencija, tri ukradene lopte, dvije blokade)
Indiana - Philadelphia 100:110 (Hansbrough 26 koševa; Iguodala 16 koševa, 10 asistencija)
Washington - Milwaukee 76:95 (Crawford 22 koša; Bogut 14 koševa, devet skokova, sedam asistencija)
Phoenix - Houston 113:110 (Carter 32 koša, Lowry 32 koša).

I zanimljivost za kraj:
Dwayne Wade zabio je 38 koševa, a LeBron James dodao je 31. I Miami je izgubio. Bila je to prva utakmica ove sezone u kojoj je neka momčad imala dva strijelca iznad 30 koševa i u kojoj je naposljetku izgubila. Što se Miamija tiče, takav poraz dogodio mu se još samo jednom u 23-godišnjoj povijesti. Bilo je to u travnju 1995. godine kada je Heat izgubio od Philadelphije. Rice je tada zabio 36 koševa, a Reeves 32.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije