Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDEMO NA EURO

Katalinić: Ovo je najlakši ždrijeb, bila bi senzacija da se ne plasiramo

Niko Kovač, Robert Kovač
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.02.2014.
u 11:00

- Ovo su najlakše kvalifikacije do sada, bila bi prava senzacija da ne osvojimo jedno od prva dva mjesta - kazao je Katalinić.

Široki osmijeh izbornika Nike Kovača nakon što je saznao rivale za odlazak na prvenstvo Europe 2016. godine dovoljno je kazivao. Tek je dvije utakmice na trenerskoj klupi Hrvatske, ali ima sreće s tim kuglicama. Toplo-hladno, kao da ih sam Kovač izvlači. Najprije je u doigravanju za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil izvukao Island. U konkurenciji Francuske, Švedske, Rumunjske i Islanda, dobio je totalne autsajdere s dalekog otoka s kojima se lako obračunao.

Zamalo sa Srbima

A sada srećkovića Kovača u kvalifikacijama za EP čekaju Italija, Norveška, Bugarska, Azerbajdžan i Malta. Od devet skupina, Hrvatska je u jednoj od najlakših. Jedina lakša skupina za osvajanje jednog od prva dva mjesta koja izravno vode na EP ona je u kojoj su Njemačka, Irska, Poljska, Škotska, Gruzija i Gibraltar. Mi bismo upali umjesto Irske, ali tu je Poljska koja je s Robertom Lewandowskim iznimno neugodan rival.

Kao meritoran detalj o snazi skupine uzeli smo Fifinu ljestvicu odnosno pozicije reprezentacija na njoj. Maknuli smo dvije najbolje plasirane reprezentacije, a i po toj ljestvici D skupina s Irskom (67. na Fifinoj ljestvici) i Poljskom (70.) najlakša je.

Idemo redom: u skupini A treća i četvrta reprezentacija su Turska i Island (42. i 48. na Fifinoj ljestvici), u B skupini su treći i četvrti Wales (51.) i Izrael (56.), a u C skupini treća je Slovačka (53.). Skupina E donijela bi nam Sloveniju (27.), skupina F Mađarsku (44.), skupina G Austriju (43.) i Crnu Goru (52.). Skupinu I, koju smo izbjegli u posljednji trenutak, nećemo ni spominjati, u njoj su Portugal, Danska, Srbija, Armenija i Albanija, koje su sve bolje rangirane od “naših” Norvežana (60.) i Bugara (72.).

Ne osvoji li Hrvatska jedno od prva dva mjesta bio bi to senzacionalan neuspjeh ravan katastrofi! Italija je favorit broj jedan, nije važno što imamo pozitivan omjer s jadranskim susjedima.

Favoriti za 1. ili 2. mjesto

Da budemo iza Norveške ili Bugarske, da Azerbajdžan i Maltu i ne spominjemo, to je jednostavno nezamislivo. I iskusni Ivan Katalinić, koji je u reprezentaciji bio pomoćnik Ćiri Blaževiću i Mirku Joziću, smatra da Hrvatska mora na poziciju jedan ili dva.

- Ovo su najlakše kvalifikacije do sada, bila bi prava senzacija da ne osvojimo jedno od prva dva mjesta - kazao je Katalinić.

>> Od Talijana nikada nismo izgubili, ali je Cico remizirao s Maltom

Komentara 13

ZA
zamorac
11:40 25.02.2014.

Već je krenula Mamićeva mašinerija za diskreditiranje izbornika i eve. uspijeha.Objektivno ovo je jedna od natežih skupina jer 4 repke legitimno se nadaju odlasku na euro,uz prvog favorita Italiju zatim Hrvatsku ali i Bugari i Norvežani su nogometne nacije.Po svakomm kriteriju jedna od težih grupa(Italija viceprvak sa zadnjeg eura,Bugarska najjača rep. iz četvrte jakosne skupine itd),ali Ozren Maršić po diktatu piše ovaj besmisleni članak,neka Kate rađe analizira svoj boravak u SL.Belupu da ga nisu najurili i sad bi imali 1 bod I na koncu siguran sam u naš plasman na Euro jer imamo dobru ekipu ali grupa je svakako jedna od najzahtijevnijih SRETNO VATRENI!

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:50 25.02.2014.

Ostavi se Fifa ljestvice Ozrene, teže bi nam svakako bilo da smo u grupi s Njemačkom, Poljskom i Škotskom (kojoj smo lani uzeli 0 od 6 bodova). Lakše bi nam bilo da smo umjesto Belgije uletjeli u grupu B s s BiH, Walesom i Izraelom. Također bi nam lakše bilo da smo umjesto Švicarske uletjeli u grupu s Engleskom, Slovenijom, Litvom i Estonijom. A najlakše bi nam pak bilo da tvoj prijatelj Štimac nije rapsrodavao ugled u zadnjim kvalifikacijama i s 1 bodom od zadnjih 12 koštao nas mjesta nositelja u ovim kvalifikacijama... Pitaj ga o tome slijedeći put kad bude pravdao svoj mandat.

Avatar flegmatik
flegmatik
11:50 25.02.2014.

Prvo skoci, pa onda reci "Hop!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije