Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENCI OČITALI LEKCIJU

Izbornik i igrači razočarani: Možeš ili napisati cijelu knjigu ili ne komentirati ništa

Utakmica 6. kola košarkaške Lige za prvaka: Cedevita Junior - Split
Marko Prpic/PIXSELL
30.06.2022.
u 23:07

"Prvo da čestitam Sloveniji, ovo je bila odlična predstava i prava košarkaška atmosfera. Nismo se uspjeli nositi s pritiskom. Utakmica je bila gotova u prvoj četvrtini", započeo je izbornik Damir Mulaomerović...

Izborniku Damiru Mulaomeroviću i našim košarkašima nije bilo jednostavno pronaći riječi nakon teškog 97:69 poraza Hrvatske protiv Slovenije u Stožicama u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko košarkaško prvenstvo 2023. godine. Hrvatska je sad posljednja u skupini s jednom pobjedom i četiri poraza.

"Prvo da čestitam Sloveniji, ovo je bila odlična predstava i prava košarkaška atmosfera. Nismo se uspjeli nositi s pritiskom. Utakmica je bila gotova u prvoj četvrtini", rekao je izbornik Mulaomerović pa dodao:

"Oni imaju Dončića i Dragića, ali i ostale igrače, nismo mogli braniti sve. Nismo uspjeli uhvatiti neki naš ritam. Uvijek su nas vraćali nazad. Bili smo dosta tromi. Defenzivno nismo bili dobri. Moramo ovo zaboraviti što prije. Jedina dobra stvar je ta što ako dobijemo Finsku da idemo dalje, prolazimo ovu prvu rundu, jer je Finska dobila Švedsku. To je jedino bilo dobro. Moramo se dignuti, igrat ćemo pred svojom publikom i moramo pobijediti."

Mario Hezonja je bio najbolji hrvatski pojedinac, s 22 poena bio je jedini hrvatski opasan igrač u napadu, a zapravo je bio efikasniji i od dvije glavne slovenske zvijezde, Luke Dončića i Gorana Dragića.

"Nakon ovakvih utakmica možeš napisati cijelu knjigu ili jednostavno ne komentirati. Želim čestitati Sloveniji, nismo bili na razini da ih pobijedimo, ali bit ćemo uskoro. Nastavit ćemo raditi i nadam se da ćemo dosegnuti taj nivo. Želim također čestitati Goranu Dragiću za fantastičnu karijeru, za sve ono što je napravio za svoju Sloveniju, ali i za sve nas Europljane u NBA ligi", rekao je Hezonja.  

Komentara 19

RE
RedTree
01:13 01.07.2022.

Mi imamo dobre igrače, bekove, centre, krilne centre, kad se Šarić vrati, ali nemamo playmakera, a on je najvažniji u košarci. Da povede igru, poveže, da ritam. Sjetimo se partije Shveda sa zadnjeg Eura kad nas je sam uništio. Savez se može vaditi na dosta izlika, ali je sramotno da jedan potencijal Bogdanovića i ekipe nećemo nikad iskoristiti, jer se netko pravi pametan i ne želi angažirati američkog playmakera. Ako išta mislimo napraviti na Euru, pod hitno nam treba ozbiljni playmaker, jer sad više nemamo ni Ukića. Pa nek ga igrači počnu zahtijevati. 🇭🇷🇺🇲

AD
admzaq
23:25 30.06.2022.

Iz svakog poraza se može i mora nešto naučiti. No to je prvenstveno na izborniku i stožeru oko njega. Ako nisu sposobni za to, neka lijepo odu. Ovo kako oni vode, mogu i ja voditi i to ću voditi za đaba za razliku od njih.

DD
dobar.dan
06:53 01.07.2022.

Sramota za savez i za kosarkase. Sramota za HRT sto nije prenosio tekmu. Sramota za radio koji je prenosio vise od pola utakmice, pukao im internet?!? Komentator se jadan nadao kod -25 krajem trece cetvrtine, klasa optimist. Cestitke Slovencima, pojeli su nas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije