Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA SP

Slovenci ponizili Hrvatsku u Stožicama, preko Dončića i Dragića došli čak do +28

Slovenci ponizili Hrvatsku u Stožicama, preko Dončića i Dragića došli čak do +28
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
30.06.2022. u 22:15

Hrvatska je u Ljubljani u Stožicama u petom kolu skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo doživjela težak poraz protiv Slovenije 97:69 (33:8, 21:27, 22:16, 21:18) u paklenoj atmosferi pred 12.000 slovenskih navijača. 

Svi su očekivali da će u susretu Slovenci biti favoriti, no nije bila očekivana baš ovakva dominacija Slovenaca, budući da je Hrvatska u svojim redovima imala NBA igrače poput Bojana Bogdanovića i Ivice Zubca.

Međutim, slovenske NBA zvijezde Luka Dončić i Goran Dragić su bile prekvalitetne, a naši košarkaši nisu imali odgovora za njihove prodore, trice i sjajne asistencije. Također, previše je bilo grešaka u našem napadu, znalo se dogoditi da po 7-8 minuta nemamo upisan koš iz igre, tek pokoji iz slobodnog bacanja.

Najveću razliku Slovenija je napravila u prvoj četvrtini, gdje je nakon prve dvije minute i 8:6 rezultata domaća momčad otišla na nevjerojatnih 33:8 na kraju prve četvrtine.

Najbolji u slovenskim redovima bili su Dončić i Dragić s 22, odnosno 21 košem, a ukupno je na susretu najbolji strijelac bio sjajni Mario Hezonja, možda i jedina naša svijetla točka, s 22 koša. Međutim, nakon onakve prve četvrtine bilo je nemoguće vratiti se i Slovenci su samo zadržavali prednost, te ju do kraja i povećali.

Ovom pobjedom Slovenija je osigurala plasman u drugi krug kvalifikacija, sada je na omjeru pobjeda i poraza 3-2, te se priključila Finskoj koja je drugi krug osigurala ranije u četvrtak 85-69 domaćom pobjedom protiv Švedske kojom je stigla do omjera 4-1. Hrvatska je posljednja na ljestvici s omjerom 1-4, dok je Švedska treća sa 2-3.

Posljednje kolo prvoga kruga igrat će se u nedjelju kada će Hrvatska u Rijeci ugostiti Finsku te joj je potrebna pobjeda uz domaći poraz Švedske od Slovenije kako bi izbjegla posljednje mjesto u skupini koje ujedno znači i zavšetak kvalifikacija.

Pobjeda Hrvatske i poraz Švedske Hrvatskoj bi donijeli treće mjesto u skupini i plasman u drugi krug kvalifikacija, ali s omjerom 2-4 i sa samo teoretskim izgledima da se izbori plasman na SP.

Komentara 33

HR
hr76
22:26 30.06.2022.

Puno su bolji Slovenci, možda opet najbolji i u Europi! Dončić je "vanzemaljac".

AD
admzaq
21:56 30.06.2022.

Sve čestitke dečkima što su se odazvali pozivu, ali treba biti realan. Naši klubovi služe za napucavanje i u regionalnoj ligi. Bolje neće sigurno biti. Kod nas je košarka postala amaterski sport.

LL
lijepa_li si
20:36 30.06.2022.

košarka je devastirana..skroz. što kaže dino?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije