Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRED MODRIĆA

Poprilična povišica: Hrvat iz Čitluka dobio ugovor vrijedan 33 milijuna dolara!

Ivica Zubac/Instagram
30.06.2022.
u 16:21

Na prvome mjestu po plaćama hrvatskih sportaša je kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Bojan Bogdanović, koji će u sljedećoj sezoni, posljednjoj godini ugovora s Utah Jazzom, dobiti 19,5 milijuna dolara. Zubac će dobiti 11 milijuna dolara, a Modrić oko 10 milijuna. Ukupno će u ugovoru na tri godine Zubac zaraditi 33 milijuna dolara.

Ivica Zubac bit će još najmanje tri sezone košarkaš LA Clippersa, i to uz godišnju plaću od 11 milijuna USD. Hrvatski centar (25, 213 cm) dobio je priličnu povišicu pa bi za tri godine trebao dobiti 33 milijuna dolara, a njegov prethodni četverogodišnji ugovor vrijedio je 28 milijuna USD.

Opciju u ugovoru imao je klub koji je odustao od toga da Zupcu isplati 7,5 milijuna USD za sljedeću sezonu (koja je trebala biti i posljednja) te je tako očistio put za pregovore za novi ugovor s hrvatskim košarkašem do kojeg je Clippersima očito stalo. A potvrđuju to i riječi predsjednika košarkaških operacija Clippersa Lawrencea Franka.

– Već četiri sezone Zu je stup naše momčadi, izdržljiv i pouzdan. On radi sve što je potrebno za momčad: postavlja blokove, rola se prema košu, čuva reket. On je pouzdan suigrač i dosljedan profesionalac koji tek ulazi u vrhunac karijere. Uzbuđeni smo što ćemo nastaviti rasti s njim.

A kako je to doživio sam Zubac, otkrio je novinarima dan uoči ljubljanske utakmice hrvatske reprezentacije sa Slovenijom.

– Nekoliko dana trajali su razgovori i pregovori i napokon smo se dogovorili pa će mi u Ljubljani biti puno lakše igrati.

U klubu iz Los Angelesa nadaju se zdravoj sezoni i napadu na naslov prvaka.

– Nadam se da ćemo konačno imati sreće s ozljedama i da ćemo biti u borbi za naslov. Ja sam pojedinačno zadovoljan, mislim da sam napravio iskorak, čemu se nadam i u timskom dijelu priče.

I doista, iza Ivice je njegova najbolja sezona u kojoj je imao prosjek od 10,3 koša, 8,5 skokova, 1,6 asistencija i jedne blokade. Osim toga, šutirao je iz igre bolje od 61 posto, što čini već treću sezonu zaredom.

Kuriozitet ove priče svakako je da je Zubac u sadašnjoj momčadi Clippersa najdugovječniji njezin član. Otkako se pridružio Clippersima (2019.), Zubac je startao u 204 od 246 utakmica koje je odigrao.

Osim što je potpisao najunosniji ugovor u karijeri i ostao u gradu u kojim voli živjeti, Zubac je na listi najbolje plaćenih hrvatskih sportaša pretekao čak i najboljeg hrvatskog nogometaša Luku Modrića.

Na prvome mjestu je kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Bojan Bogdanović, koji će u sljedećoj sezoni, posljednjoj godini ugovora s Utah Jazzom, dobiti 19,5 milijuna dolara. Zubac će dobiti 11 milijuna dolara, a Modrić oko 10 milijuna. Na četvrtom mjestu je još jedan NBA igrač, Dario Šarić s godišnjom plaćom od 9,2 milijuna USD.

Između petog i sedmog mjesta trojica su nogometnih reprezentativaca, odreda igrači velikih europskih klubova, Marcelo Brozović (Inter) s plaćom od 6,8 milijuna USD, Mateo Kovačić (Chelsea) sa 6,5 milijuna USD i Ivan Perišić (Tottenham) sa 6,3 milijuna USD.

Komentara 4

RE
RedTree
16:46 30.06.2022.

Modrić ima čistih desetak i plaće nogometaša izražene su u netto iznosu, ovdje pola ode na porez u Americi.

Avatar Númenor
Númenor
23:17 30.06.2022.

Mogao bi jedan milijun dati za spas Cibone. Kao i Bogdanović. Ako im je stalo.

LA
lajh1985
17:11 30.06.2022.

U cemu je tu problem. Jel su ljudi ljubomorni mozda zato sto je nas centar dobio novi veci ugovor? Prosle godine ste pisali kako zivi sa curom u vili od 6 mill dolara. Kao da ju je ukrao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije