Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ALDO DROSINI

Istra deklasirala Rijeku s tri gola i prošla u finale Kupa nakon dugih 18 godina suše!

Pula: Istra protiv Rijeke u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/3
14.04.2021.
u 19:55

Puljani "Bijele" nisu pobijedili od 14. listopada 2017. Od tad je odigrano 14 zajedničkih susreta i sve je što su Istrani uspjeli napraviti su dva remija. Sve do danas...

Velika je bila drama na Aldo Drosini! Istra je nakon čudesnog prvog poluvremena u polufinalu Kupa vodila 3:0 protiv velikog favorita Rijeke! Goste je načeo golom glavom Šutalo u sedmoj minuti, na dva razlike povisio je Hara u 23., a treći gol na utakmici je zabio Guzina i to u 44. minuti, tako da su favoriti itekako šokirani otišli na pauzu. 

Doduše, već povratkom na travnjake u drugom dijelu je Rijeka preuzela stvar u svoje ruke. Nakon čak tri izmjene, Drmić je zatresao mrežu domaćina za smanjenje prednosti Istre u 52. minuti.

Puljani "Bijele" nisu pobijedili od 14. listopada 2017. Od tad je odigrano 14 'Derbija della Učka' i sve je što su Istrani uspjeli napraviti su - dva remija!

U drugom polufinalu će se susresti Dinamo i Gorica, ali tek 28. travnja. U 72. minuti Robert Murić smanjuje prednost Istre na 3:2 golom iz penala.

Do kraja susreta bila je to prava borba. Činilo se u prvom dijelu da Istra ima sve riješeno, no na kraju nije bilo tako jednostavno. Ušao je i riječki Sterling u igru u samoj završnici jer je baš on donio veliko slavlje Rijeci prošle godine, ali sada nije uspio. Bio je u nekoliko navrata u dobroj prilici, ali ostalo je na samim prilikama. 

Četiri minute nadoknade nisu bile dovoljne za Rijeku. Istra je izdržala i slavila u velikoj, velikoj drami  te nakon dugih 18 godina suše prošla u finale Hrvatskog kupa!

Komentara 5

HR
hr76
19:54 14.04.2021.

Uvođenjem Kulenovića Istra je imala igrača više.

RO
roland
19:44 14.04.2021.

Mišković je u velikim problemima, samo to još ne kuži!

MA
Maloni
20:51 14.04.2021.

Istra bolja, zasluženo!! Rijeci sve najbolje u prvenstvu. Forza Istra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije