Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMNI ZA POLUFINALE

Dinamo ima tajni plan za Villarreal: 'To nikad ne radimo, nećemo ni sada'

14.04.2021.
u 11:32

- Mijenjat ćemo ritam, idealno bi bilo kad bi u 70. minuti bilo 0:0 pa da onda sve bacimo u napad.

Bili su već otpisani kad su u osmini finala Europske lige u Londonu izgubili od Tottenhama s 2:0, već su se pisale priče o završetku Dinamova europskog puta. No u Maksimiru su vjerovali da mogu napraviti čudo. I napravili su ga, nakon 90 minuta nadoknadili su londonski minus, a onda u produžecima našli put do 3:0, senzacionalne pobjede koja je odjeknula Europom.

Hvalio je Jose Mourinho plavu momčad, došao joj zapljeskati i u svlačionicu. Dinamo je tada poslao poruku svima da je ozbiljna europska momčad. Nažalost, to je upozorenje shvatio i trener Villarreala i nije dopustio nikakvo opuštanje svojim igračima te je slavio s 1:0 u Maksimiru.

Prekidi su naša šansa

Ni sada, prije uzvratnog susreta u Villarrealu, nema previše optimista, ali ima ih više nego prije uzvrata sa Spursima, bilo bi lijepo kada bi plavi sada nadoknadili maksimirski minus kao što su onaj londonski. No u Dinamu su optimisti prije današnjeg puta, a trener Damir Krznar otkrio nam je neke ideje kako taj optimizam pretvoriti u realnost.

– U idealnom scenariju naša šansa su prekidi, tu je Villarreal dosta propustan, ali pokušat ćemo se nametnuti i u kontinuiranom napadu. Prvo poluvrijeme iz prve utakmice nekakva nam je vodilja, bilo je nekoliko jako dobrih stvari, osobito proboj boka pa povratna lopta. Bilo je četiri, pet dobrih situacija, a na ovoj razini, u četvrtfinalu Europske lige, takve situacije moraš iskoristiti. Propustili smo to u prvoj utakmici, nadamo se da ćemo iskoristiti u drugoj – kazao nam je Damir Krznar.

Nije skrivao ni plan s kojim namjerava igrati protiv Španjolaca kada smo ga pitali hoće li malo čekati ili odmah napasti.

– Mijenjat ćemo ritam, idealno bi bilo kad bi u 70. minuti bilo 0:0 pa da onda sve bacimo u napad. Ali, momčad kakva je Villarreal puno te troši i teško je očekivati da će u 70. minuti biti svježine da se zabije gol, a možda budu trebala i dva. Dakle, mijenjat ćemo ritam i na trenutke napasti visoko, a onda se spustiti u blok pa ponovno to mijenjati. No neće biti drame ako i u 80. minuti bude 0:0.

Ono što je iznimno važno za ovu utakmicu jest to u kakvom su stanju Petković i Ademi.

– Ademija boli stopalo, baš ima jako nagnječenje. Bilo je to jako ružno, ali već u ponedjeljak ta je oteklina splasnula. Bio je izuzetno motiviran i željan i kaže da će sigurno igrati, tako da uopće ne razmišljam o tome hoće li igrati, on nije upitan. Petkovića još jako boli, sve je u njegovim rukama i želji da istrpi tu bol, da ponovno primi blokade i takav nam pokuša pomoći u 30-ak minuta. On želi i po potrebi ćemo ga onda i koristiti – kaže Krznar.

Znači li to da će Atiemwen ponovno biti špica kao i u prvoj utakmici?

– Imamo još neke ideje i opcije, možda i s dva napadača, možda Oršić. Imali smo opciju s Tolićem, probali smo u Kranjčevićevoj, bilo je dobrih stvari, ali i manje dobrih, tako da je ta opcija sad u drugom planu. Nećemo ni drastično mijenjati sustav.

Jeste li vježbali jedanaesterce?

– Nismo, iz jednostavnog razloga, nikad ih ne vježbamo pa nećemo ni sada. Nešto mi je puklo u stopalu, nisam išao na pregled, treba stisnuti zube, kaže Gvardiol

Dinamo je u Kranjčevićevoj rotirao, Krznar je promijenio pet igrača, a Villarreal osmoricu pa su ipak dio svojih glavnih igrača oba trenera stavljala u vatru da poprave stvar, tko je tu više profitirao?

– To je pitanje i među nama trenerima, nema jedinstvenog stava oko toga treba odmarati igrača svih 90 minuta ili je bolje da igra 20, 30 minuta i ostane u ritmu. Svatko ima svoje opcije, a mi zbog važnosti utakmica koje imamo nismo bili toliko hrabri da odmaramo osam igrača, nekako smo odredili da u svakoj odmaramo po četiri, pet.

Može li se ponoviti Tottenham?

– Mi vjerujemo da može. Imamo temelja za to, ne odlazimo tamo s bijelom zastavom, znamo da moramo pobijediti da bismo prošli i idemo to pokušati napraviti. Malo je problem što je i njihov trener Dinamo shvatio kao jako ozbiljnog suparnika.

Svi nas ozbiljno shvaćaju

– Nakon Tottenhama svatko te ozbiljno shvaća, ma nije nas ni Tottenham podcijenio, nama se dogodio fantastičan dan pa zašto se ne bi dogodio još jedan takav? Vjerujem da oni računaju na osvajanje Europske lige, ali imamo i mi svoje želje – zaključio je Krznar.

Trener Dinama moći će računati na Joška Gvardiola, koji je na zagrijavanju prije Lokomotive pao, pružala mu se pomoć, a onda je igrao i postigao pogodak.

– Pokušao sam nakon trka stati, "pobjegla" mi je noga, čuo sam da je u stopalu nešto puklo, ali ne znam što, nisam išao na preglede, treba stisnuti zube i odraditi posao. A boli, iskreno malo otežano hodam s tom lijevom nogom – kaže Gvardiol.

Pa kako ste onda zabili lokosima?

– Pa desnom, haha.

– Idemo spremni tamo, idemo "poginuti". U prvoj utakmici primili smo iz nesretnog jedanaesterca, iako su oni u drugom dijelu imali konkretnije prilike, mi smo malo pali sa snagom. Sad moramo u većoj brzini odraditi taj posao. Nezgodni su, tehnički odlični pa ne možemo baš ići previše riskantno, ali moramo biti odlučniji prema naprijed.

Kako su u problemima Petković i Gavranović, biste li mogli na poziciju centarfora?

– Haha, pa igrao sam u kadetima i pionirima napadača, bio sam špica, pa i desno krilo, ali šef je taj koji odlučuje.

Pa i zabili ste lokosima, imali još jednu veliku priliku.

– Da, ali u toj drugoj kriminalno sam reagirao, očito se baš ne snalazim – smije se Gvardiol.

Komentara 4

FR
freeshooter
15:25 14.04.2021.

Ovaj Dinamo to može, ovaj Dinamo to želi, i zna dati pravi odgovor u velikim utakmicama, a koje nas vode do novih uspjeha... i zato kažem... past će i Villareal...idemo dalje...ale ale dinamo ale...

MA
Marsi
01:37 15.04.2021.

Bez Petkovica Orsic nije produktivan. Ako Petko ne moze,treba staviti Kastratija na mjesto cetarfora i grati na kontre.

KR
krampus9
17:32 14.04.2021.

Ma daj krznar. Igrao si kukavicki i u prvoj tekmi a sad bih igrao nula nula do 70 minute. Odmah napastima i pokušati dati dva gol pa onda neka villareal razmišlja kako će i šta će. Potuci se muški pa ako ispadnete onda nije sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije