Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
wta dubai

Ispale Wozniacki i Kuznjecova

Svetlana Kuznjecova
Reuters
17.02.2010.
u 21:21

Veliki WTA turnir u Dubaiju ostao je u četvrtak u dvobojima osmine finala bez prve i druge nositeljice, Dankinje Caroline Wozniacki i Ruskinje Svjetlane Kuznjecove.

Bolja od Wozniacki bila je 22. svjetska tenisačica Shahar Peer 6:2, 7:5. Izraelka je, tako, u petom pokušaju napokon pronašla formulu za pobjedu protiv trenutno treće svjetske tenisačice.

- Igrala sam odlično, dominirala od prvog do zadnjeg poena, zbog čega sam vrlo sretna – izjavila je Peer, kojoj je prošle godine vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata odbila izdati vizu, navodeći kao opravdanje ''sigurnosne razloge''. WTA je zbog toga organizatore turnira u Dubaiju kaznio s 300.000 dolara.

Wozniacki i Peer sastale su se ove godine i u 3. kolu Australian Opena. Tada je Dankinja slavila sa 6:4, 6:0.

- Tada sam dobro odigrala prvi set, ali nisam iskoristila svoje prilike koje su mi se ukazale. Sama sebi sam rekla da u našem sljedećem dvoboju moram iskoristiti svoje prilike, jer je ona tenisačica koja nikada ne odustaje. Drago mi je da mi je danas to pošlo za rukom – dodala je Peer, koja će za polufinale igrati protiv 8. nositeljice, Kineskinje Na Li.

Veliko iznenađenje priredila je Ruskinja Regina Kulikova, 99. igračica svijeta koja je prošla kvalifikacije na ovom turniru, a u osmini finala svladala je svoju slavnu sunarodnjakinju i drugu nositeljicu Svjetlanu Kuznjecovu 5:7, 7:6(2), 6:4 nakon 3 sata i 16 minuta igre! Kulikova će u četvrtfinalu igrati protiv 7. nositeljice, Poljakinje Agnieszke Radwanske, koja je izbacila 10. nositeljicu, Talijanku Klaviju Pennettu 6:3, 6:0. Pennetta je tijekom dvoboja zatražila liječničku pomoć zbog bolova u kuku.

Ispala je i šesta nositeljica, Srpkinja Jelena Janković, ali to i nije iznenađenja ako znamo da ju je svladala 12. nositeljica, Ruskinja Vjera Zvonarjeva, koja je u odličnoj formi. Zvonarjeva je slavila s uvjerljivih 6:3, 6:2, a sljedeća protivnica bit će joj četvrta nositeljica, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka.

Braniteljica naslova i treća nositeljica, Amerikanka Venus Williams, svladala je sa 7:5, 6:0 Bjeloruskinju Olgu Govorcovu, kojoj nije pomoglo vodstvo 4-1 u prvom setu. Williams je osvojila 12 od sljedećih 13 gemova. Za polufinale će igrati protiv Ruskinje Anastazije Pavljučenkove.

 

WTA Dubai, osmina finala:

Peer – Wozniacki (1) 6:2, 7:5

Li (8) – Bartoli (11) 3:6, 7:5, 6:0

V. Williams (3) – Govorcova 7:5, 6:0

Pavljučenkova – Hantuhova 6:3, 6:4

Zvonarjeva (12) – Janković (6) 6:3, 6:2

Azarenka (4) – Grönefeld 6:1, 4:6, 6:3

A. Radwanska (7) – Pennetta (10) 6:3, 6:0

Kulikova – Kuznjecova (2) 5:7, 7:6(2), 6:4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije