Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAO OBEĆANJE NAVIJAČIMA

Hrvat u velikanu: Debitira u jednom od najvećih derbija na svijetu

Filip Benković
Foto: Screenshot
01.09.2018.
u 10:28

- Interesiraju me samo pobjede i osvajanje trofeja. Cilj je osvojiti sve trofeje i ostaviti trag u Europi. Uvjeren sam da možemo napraviti velike stvari - rekao je Benković.

Filip Benković prije 20-ak dana je u transferu vrijednom 14,5 milijuna eura iz Dinama otišao u Leicester. Za lisice je i debitirao u Liga kupu, no posljednjeg dana prijelaznog roka klub ga je poslao na posudbu u škotskog velikana Celtic.

Tamo se priključio još jednom Hrvatu, Jozi Šimunoviću, a novu je momčad već gledao, u četvrtak navečer kada su s 3:0 pobijedili Suduvu i izborili skupine Europske lige.

- Sretan sam što sam stigao u Celtic. Sve se dogodilo jako brzo, ali oduševljen sam što sam stigao u tako velik klub slavne prošlosti - za Celtic TV otkrio je Benković pa nastavio:

- Gledao sam utakmicu u četvrtak i mogu samo reći da su navijači bili nevjerojatni. Oni žive s igračima cijelu utakmicu, tako su strastveni. Stvarno sam oduševljen onim što sam vidio i jedva čekam zaigrati.

- Obećavam da ću dati sve od sebe na svakoj utakmici i treningu. Znam da mogu biti još bolji.

Osvrnuo se Benković i na Šimunovića.

- Da, znam Jozu. Igrao je za Dinamo, dobar je dečko i igrač, prijatelji smo. Nismo stigli puno pričati, ali sigurno da će mi uskoro više reći o situaciji ovdje.

Škotski mediji ističu da bi Benković za Celtic mogao debitirati već u nedjelju u jednom u najvećih derbija na svijetu, 414. Old Firmu protiv velikog rivala Rangersa.

- Interesiraju me samo pobjede i osvajanje trofeja. Cilj je osvojiti sve trofeje i ostaviti trag u Europi. Uvjeren sam da možemo napraviti velike stvari - zaključio je Benković.

Celtic je inače posljednjeg dana prijelaznog roka ostao bez sjajnog napadača Mousse Dembelea kojeg su prodali za 22 milijuna eura u Lyon.

>> Pogledajte i što je Dalić rekao na predstavljanju poštanske markice vatreni

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Mladen_Podnar
Mladen_Podnar
11:25 01.09.2018.

Za te pare Hajduk nebi uspio prodati cijelu momčad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije