Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripremna utakmica

Hajduk dva puta vodio, ali nije mogao do pobjede protiv legendarne njemačke ekipe

Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
1/4
29.06.2022.
u 22:41

Oba trenera prije početka drugog dijela promijenili su gotovo cijele ekipe. Igralo se dinamično, atraktivno i s prilikama na jednoj i drugoj strani terena.

Igrači splitskog Hajduka danas su u Fürstenfeldu odigrali drugu pripremnu utakmicu u kojoj su se susreli s Hamburger SV-om. Utakmica s pregršt akcija, golova i mnogo zamjena kako je i uobičajeno u pripremnim susretima, završila je rezultatom 2:2. 

Njemački drugoligaš bolje je ušao u utakmicu i imao dvije izgledne prilike u prvih 20-ak minuta. U jednoj su pucali pokraj gola, a u drugoj je greda spasila bijele.

U 25. minuti igra je zaustavljena kako bi se igrači osvježili i primili dodatne savjete trenera. Bijeli su odlično iskoristili pauzu i došli do vodstva u 28. minuti. Emir Sahiti odradio je veliki dio posla, ostavio petom loptu za Filipa Krovinovića koji je stiže u punom trku te pronalazi Marka Livaju na prvoj stativi koji lijepo poentira iz blizine i dovodi Hajduk u vodstvo. 

Nekoliko minuta nakon, u 33. minuti HSV dolazi do brzog izjednačenja. Nakon ubačaja s desne strane Glatzel se najbolje snalazi u gužvi u kaznenom prostoru te poravnava rezultat. 

Oba trenera prije početka drugog dijela promijenili su gotovo cijele ekipe. Igralo se dinamično, atraktivno i s prilikama na jednoj i drugoj strani terena. U 68. minuti Hajduk je i drugi puta poveo. Biuk je uzeo loptu na sredini i poslao ju u kazneni prostor gdje Ivan Ćubelić odlično utrčava, prima loptu glavom, vara vratara i zabija u prazan gol za povećanje vodstva Hajduka. 

Nakon pogotka za 2:1 Bijeli su imali još nekoliko izglednih prilika, međutim HSV preuzima inicijativu u posljednjem dijelu utakmice i pokušava doći do izjednačenja. Prvo Andresen pogađa gredu u 80. minuti, zatim Sentić dva puta odlično brani udarce iz daljine i onda na samom kraju utakmice, u 88. minuti, njemački drugoligaš dolazi do izjednačenja. Heil je prošao po desnoj strani i ubacio do Vuškovića koji glavom prebacuje loptu u sredinu kaznenog prostora i pronalazi Königsdörffera koji postavlja konačan rezultat. 

Treću od četiri prijateljske utakmice na austrijskim pripremama, Bijeli će odigrati protiv Genta u petak s početkom u 18.00 sati. 

Ključne riječi

Komentara 1

ZG
Zeljko Grabar
09:56 30.06.2022.

Jaki naslov za legendarni hrvatski i legendarni njemacki klub koji oba imaju slicnu dijagnozu. Veliku tradiciju,silaznu liniju kvalitete vec godinama i neuspijelo rukovodstvo. HSV je legenda samo na papiru koje se je odrekao i njegova legenda koja ga je ponovo ucvrstila u 2. ligi, a Hajduk je legenda samo onih najslijepijih navijaca koje ni malteski debakal nije uvjerio da se radi o napuhanom i sucima proguranom velikanu koji je to jos samo na paptru. Uostalom sve europske ljestvice najbolje oslikavaju ova dva "velikana". Kad ce se vec jedanput poceti ozbiljno pisati istina u sportu. Pitajte Eddia Pecu sto misli o ovim velikanima, za koje stalno treba izmisljati neku toplu vodu da bi se im opravdalo neuspjeha kako rukovodjenja tako i razvoja talenata kojih ima ali koji prolaze oko ova dva kluba kao brzi vlak i cuvaju se istih kao kuge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije