Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKA

Hajduk 103. rođendan proslavio sa tri komada u mreži Kelave

Hajduk - Udinese
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/8
18.02.2014.
u 18:54

Udinese ima puno lijepih stvari, tradiciju, stiže iz Serie A, sve je dobro. Ima i druge reference, njihov dolazak Hajduk nije ništa stajao. Zasmetala je tek jedna "sitnica". Talijani su u Poljud stigli s kombinacijom B i C momčadi.

Trebao je to biti poklon Hajduku za 103. rođendan. Udinese ima puno lijepih stvari, tradiciju, stiže iz Serie A, sve je dobro. Ima i druge reference, njihov dolazak Hajduk nije ništa stajao. Zasmetala je tek jedna "sitnica". Talijani su u Poljud stigli s kombinacijom B i C momčadi.

Primjerice, od subotnjeg dvoboja Udinesea s Genoom nije stigao nijedan igrač, koji je nastupio. Istina, došla su sedmorica s te utakmice, ali svi oni bili su na klupi u tom dvoboju. No, valja podsjetiti da u Italiji u zapisnik ulaze 23 igrača. Da stvar bude dodatno potcjenjivačka prema Hajduku, nije stigao ni trener Francesco Guidolin, navodno je bolestan. Tako je to kad se nema novca, treba istrpiti i podcjenjivanja.

Sve to osvetilo se Talijanima, koji Poljud napuštaju poraženi 3:0.

Ozljeda Bubnjića

U dresu Udinesea svoje minute dobili su naši Igor Bubnjić, Frano Mlinar te Ivan Kelava, koji je zaigrao u drugom poluvremenu.

- Lijepo je što smo došli uveličati rođendan Hajduku, bili smo statisti - rekao je Kelava.

Naš reprezentativac Igor Bubnjić morao je iz igre zbog ozljede zadnje lože, ali nada se da nije ništa ozbiljno.

S druge strane, Igor Tudor sukladno nepotrebnim najavama izveo je kombiniranu momčad, tek su se trojica (Maloča, Andrijašević i Stipica) našli u početnoj momčadi iz subotnje utakmice s Hrvatskim dragovoljcem. Ali, to kad ovog Hajduka nije baš ni bitno, kadar od dvadesetak igrača više-manje je jedna. Jedina prava zvijezda bijelih trenutno je Mario Pašalić. Na djelu smo po prvi put u Hajdukovom dresu vidjeli Ivana Vasilja na lijevom boku. Dobio je palac gore.

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Utakmicu su obilježila jedanaesterci i debi Nikole Vlašića. Odlično je u 53. minuti prodro Bašić, još jednom je pokazao da je pred njim velika budućnost. Srušio ga je Naldo, a najstrožu kaznu smireno je realizirao Bradarić. Pet minuta opet je Naldo skrivio jedanaesterac, ovaj put srušio je Andrijaševića, koji je s bijele točke za 2:0 svladao Kelavu.

Debi Vlašića

Vlašić je debitirao u 65. minuti. Blankin najmlađi brat ima tek 16 godina, do jučer je igrao za kadete, a sada je ušao u društvo velikih. Tko zna, možda će samo zbog njega ta utakmica s Udineseom ostati upisana u povijesti Hajduka. A upravo je on u 82. minuti pokrenuo akciju iz koje je Hajduk zabio i treći gol. Uzeo je loptu i dodao za Bukvu, koji je proslijedio za Tomičića, a njemu nije bilo teško pogoditi za 3:0.

- Pobjeda je lijepa, ali to je već sada za mene zatvorena priča. Ugodno je pobijediti Udinese, no ovo je prijateljska utakmica. Nama kreću pripreme za utakmicu protiv Lokomotive, to je sada najvažnije - kazao je Tudor.

Inače, s predstavnicima Udinesea prije utakmice sastali su se Marin Brbić i Goran Vučević, razgovarali su o modelima suradnje. Bio je tu i Ivica Šurjak, Hajdukova legenda, koji je ostavio veliki trag u Udinama. Na poklon je dobio dres prve zvijezde Udinesea Antonija di Natalea.

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

>> Hajduk nakon 15 godina ponovno gostuje u Vukovaru

Ključne riječi

Komentara 3

AN
Android
19:56 18.02.2014.

A da li je bila i kraljica Torcide?

Avatar jure23
jure23
09:49 19.02.2014.

B i C , stvarno veličanstvena pobijeda i opet penali ???

Avatar jure23
jure23
09:48 19.02.2014.

uđem danas u jedan trgovački centar, kad tamo gužva, ljudi trče, zaustavim jednog gospodina i upitam ga što se dešava a on me u čudu pogleda i upita, zar niste čuli velika je akcija kupiš dva hajdugova igrača trečeg dobiješ gratis, uz to dobiješ kalenar severine i novi cd live doris u bg..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije