Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada za dobru sezonu

Gađa je kao i Pršo dugo čekao svoju priliku: Nisam imao tremu!

Ante Gadža
Foto: Davor Javorović/Pixsell
14.04.2019.
u 07:06

U 4. kolu kvalifikacija za EP hrvatski rukometaši večeras u Zadru ponovno igraju protiv Srbije

Rukometaši Hrvatske uspješno su prebrodili gostovanje u beogradskoj Štark Areni igrajući 25:25 sa Srbijom u trećem kolu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine u siječnju igrati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Zbog nekoliko izostanaka prvi put je među 16 na službenoj utakmici bio Ante Gadža, srednji vanjski našičkog Nexea. Ali još nije upisao niti jednu minutu. Pored Duvnjaka i Karačića nije ulazio u igri s obzirom na to da je susret bio stalno u egalu.

>> Pogledajte kako je izgledala svlačionica u Štark Areni nakon odlaska hrvatske reprezentacije

Ante Gadža
1/3

- Očekivao sam da ću igrati i bio sam spreman na ulazak. Nisam imao tremu, ipak imam 27 godina, a i suigrači su me dodatno ohrabrili. Meni je bilo super što sam bio na klupi, to mi je nagrada za dobru sezonu - rekao je Gadža.

Iz Istre do Slavonije

Zanimljivo je da je karijeru počeo u Ivanić Gradu odakle je još jedna hrvatski reprezentativac Domagoj Pavlović. Jedno vrijeme igrali su zajedno, a onda su im se putovi razišli.

– Dobio sam poziv Dugog Sela koje je tada bilo prvak Hrvatske u mlađim selekcijama pa sam za njih igrao. Nakon toga odlazim u drugu momčad CO Zagreba pa u Medveščak iz kojeg odlazim u Umag s kojim sam igrao Premier ligu. I nakon Umaga došao sam u Našice – rekao je Gadža.

Igranje za hrvatsku reprezentaciju nije mu strano jer je igrao za mlađe dobne skupine. Još prije mjesec dana je razmišljao:

- Naravno da mi je želja da jednog dana zaigram za seniorsku reprezentaciju. Znam da je na poziciji srednjaka velika konkurencija, no nada umire zadnja.

Na okupljanju reprezentacije u Zagrebu uoči susreta sa Srbijom samo se nasmijao:

– Tko bi rekao da će mi se želja tako brzo ispuniti – naglasio je Ante.

U Umagu je na 31 utakmicu zabio 157 pogodaka pa je bilo logično da je postao zanimljiv za Nexe koji je u to vrijeme počeo stvarati sve bolju i bolju momčad.

>> Pogledajte što je rekao Musa nakon susreta protiv Srbije

– Naravno da mi je godio poziv iz Nexea koji je igrao Europu, SEHA Gazprom ligu, te domaće prvenstvo i kup. Tamo mi je tada bio i krizmani kum Luka Sokolić. Sigurno da i on ima male zasluge zašto sam se brzo odlučio iz Istre preseliti u Slavoniju – istaknuo je Gadža.

Prijašnjih sezona i nije tako puno igrao u prvoj postavi, a najčešće su razlog bile ozljede. Ove sezone igra zaista odlično, iskoristio je činjenicu što se u Nexeu ozlijedio Vozab, također srednji vanjski.

– I dok je Vozab bio zdrav njega je trener Hrvoje Horvat više koristio kada bi igrali sedam na šest. Tu je Vozab predobar – istaknuo je Gadža.

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, uvrstio je Gadžu na popis upravo zbog činjenice što je Luka Cindrić trenutno izvan pogona.

Ako je mogao Pršo...

Jedan od dobrih primjera kako nije kasno debitirati u tako kasnim godinama je Dado Pršo. On je za hrvatsku nogometnu reprezentaciju debitirao s 29 godina i ubrzo postao nezamjenjiv u napadu.

Igrao je za Hrvatsku tri godine. Sad, hoće li se tako nešto dogoditi s Gadžom ostaje da vidimo.

Uostalom, Gadža je od Igora Karačića mlađi tri godine i ako će ovako dobro igrati kao ove sezone sigurno će dočekati pravu priliku i veliku minutažu.

- Imam još dvije godine fore da postanem nezamjenjiv u sedmorci reprezentacije, kad već pričamo o Prši - našalio se igrač Nexea.

Nedavno je dogovorio novi ugovor s Nexeom i sljedeće sezone će na mjestu srednjeg vanjskog dijeli minutažu sa Vozabom, ali i Ivanom Dumančićem koji dolazi iz Dubrave.

– U Našicama mi je zaista ugodno, prije nekoliko mjeseci dobio sam prvo dijete. Grad je baš po guštu, nema gužve, nema stresa, samo lagano – rekao je Gadža. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije