Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''HEWITTOV NASLJEDNIK''

Fitzgerald izostavio Tomića iz australskog sastava za Davisov kup

Bernard Tomić
Reuters
27.04.2010.
u 10:56

Izbornik australske reprezentacije Davisova kupa John Fitzgerald nije uvrstio 17-godišnjeg Bernarda Tomića, talentiranog tinejdžera hrvatskog podrijetla, u sastav za dvoboj 2. kola Azijsko-oceanijske skupine protiv Japana u Brisbaneu.

Tomić je bivši prvi junior svijeta i pobjednik dva juniorska Grand Slam turnira. Slavio je na Australian Openu 2008. i US Openu 2009. godine. Ove sezone potpuno se okrenuo seniorskom tenisu, a na Australian Openu je u 2. kolu pošteno namučio našeg Marina Čilića, koji je kasnije igrao u polufinalu u Melbourneu. Tomić je protiv Čilića ispustio vodstvo (2-1) u setovima.

Tomić je sudjelovao u pobjedi Australije u 1. kolu Azijsko-oceanijske skupine Davisova kupa protiv Kineskog Tajpeha (5-0) s dvije pojedinačne pobjede. Tada je postao najmlađi tenisač u povijesti australske reprezentacije Davisova kupa, u 28 navrata pobjednika natjecanja.

Međutim, za dvoboj protiv Japana nije dobio poziv. Uz Lleytona Hewitta, koji se vratio tenisu nakon operacije kuka, Fitzgerald je u sastav uvrstio 72. igrača na ATP ljestvici Petera Luczaka, Carstena Balla koji je 115. na ljestvici i specijalista za igru parova Paula Hanleyja.

Tomić je na 295. mjestu ATP ljestvice, a u Australiji je prepoznat kao Hewittov nasljednik i budući predvodnik njihove reprezentacije. No, nakon nastupa na Davisovu kupu prošlog mjeseca nije pokazao dobru formu. Upisao je tri uzastopna poraza. Gubio je u 1. kolu na dva ATP Challengera, u Napoliju i Monzi, kao i na nedavnom ATP Masters 1000 turniru u Monte Carlu. U veljači ove godine bio je na 209. mjestu ATP ljestvice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije