Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Val d'Isere

Filip Zubčić sjajan nakon prve vožnje, bori se za postolje u slalomu!

FIS Ski World Cup Men's Slalom
CHRISTIAN HARTMANN
12.12.2021.
u 11:57

Zbog diskvalifikacije francuskog skijaša Victora Muffata-Jeandeta Zubčić i Matej Vidović za jedno su mjesto bolje plasirani - šesti i 15.

Hrvatski skijaš Filip Zubčić odradio je odličnu prvu slalomsku vožnju kojem je domaćin francusko zimovalište Val d'Isere.

Na prvom slalomu sezone Zubčić je startao kao šesnaesti te je cijelu stazu odradio vrlo dobro. Bez većih pogrešaka i prilično brzo, Zubčić je u cilj ušao kao šesti s 81 stotinkom zaostatka za domaćim adutom Clementom Noelom koji je najbrže odradio prvu vožnju.

Kasnije je Zubčić malo skliznuo te se nalazio na diobi sedmog mjesta zajedno sa Šveđaninom Jakobsenom, ali je zbog diskvalifikacije francuskog skijaša Victora Muffata-Jeandeta "skočio" na mjesto više. Zubčića je vrlo dobro pratio Matej Vidović koji je startao kao 26. te je završio 15. i također osigurao nastup u drugoj vožnji. Naknadno je donekle pao u redoslijedu.

Drugu vožnju nije dohvatio, pak, Samuel Kolega koji je u cilj ušao kao 31. s 2.42 sekunde zaostatka za Noelom. Druga slalomska vožnja na rasporedu je u 13 sati.

Podsjetimo kako je u subotu Zubčić bio sjajan nakon prve veleslalomske vožnje. Nalazio se na odličnom trećem mjestu, ali nije uspio završiti drugi 'lauf'.

Komentara 2

ZO
zoranos
11:39 12.12.2021.

Nema tu medalje, to je utrka sv. kupa. Tu se skupljaju bodovi, a to što neki organiratori daju pokale, krune i sl. nije bitno toliko.

V0
Vlaskoulicanec2.0
12:09 12.12.2021.

Samo da ne pretjera u drugoj vožnji kao jučer...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije