Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportska gimnastika

Fićo u svom “domu” sedam dana ugostio najljućeg suparnika

Filip Ude
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
15.04.2017.
u 07:00

Tomislav Marković uspješno je operiran u KBC-u Rebro. Ugrađen mu je ICD uređaj i ako sve bude u redu na viziti, već bi danas mogao kući.

Hrvatska gimnastička reprezentacija danas putuje na Europsko prvenstvo koje u srijedu počinje u rumunjskom Cluju.

– Putujemo kombijima iz tri grada, Zagreba, Čakovca i Osijeka. Tako nam je najjednostavnije – rekao je Vladimir Mađarević, direktor reprezentacije.

Put neće biti nimalo lagan.

– Da, 600 kilometara od Osijeka do Cluja i to uglavnom bez autoceste – istaknuo je Robert Seligman koji će nastupiti u vježbi na konju s hvataljkama.

Ude zadužen za sendviče

Iz Čakovca do Cluja je 650 kilometara.

– Mi ćemo ići preko Mađarske. Tamo je većim dijelom autocesta pa ćemo stići na cilj prije Osječana. Moramo se dobro “naoružati” sendvičima, a ja sam zadužen za taj dio priče – rekao je Filip Ude, koji će također nastupati u vježbi na konju s hvataljkama.

Zanimljivo je da su Filip i Robert jedan drugome ljuti suparnici na konju s hvataljkama i oba planiraju plasman u finale, a možda i medalju.

– To što smo suparnici nije mi smetalo da budem Udeov gost u njegovoj dvorani u Nedelišću. Zajedno smo sedam dana trenirali uz nadzor njegova trenera Igora Križimskog – istaknuo je Seligman koji je već 12 godina na europskoj sceni.

– Imao sam 19 godina kada sam 2005. godine prvi put nastupio na EP-u. Bio sam četvrti. Osjećam se dobro 12 godina kasnije. I neću odustati dok ne osvojim svjetsku medalju – istaknuo je Seligman koji je u dosadašnjoj karijeri sakupio šest europskih finala i jednu broncu. Isti broj finala ima i Filip Ude, uz jedno srebro.

– Bilo bi super kada bi se ponovila Lausanne 2008. godine. Filip je bio drugi, a ja treći na konju s hvataljkama. Bilo je to naš posljednji zajednički finale – naglasio je Seligman.

Prošle godine na EP-u imali smo samo jedno finale – Seligman je bio šesti.

– Želja su dva finala i jedna medalja – skromno kaže Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza.

Mislio je očigledno na dva finala Udea i Seligmana.

– Ne bih se iznenadio kad bi se u finale plasirao neko od mlađih, Tin Srbić ili Anton Kovačević. Obojica vježbaju na preči – istaknuo je Seligman.

Bez prvaka Europe u Cluj

Marijo Možnik iza sebe ima četiri nastupa u finalima na Europskom prvenstvu. Bio je prvak Europe na preči 2015. u Montpellieru te srebrni 2012. godine.

– Ne putujem u Cluj. Nisam se uspio plasirati. Spremat ću se za Svjetski kup u Osijeku koji je na rasporedu 20. i 21. svibnja – rekao je Možnik.

Kad smo već kod Svjetskog kupa u Osijeku, tamo će nastupiti vježbači iz 38 zemalja. Po broju prijavljenih zemalja Osijek je prestigao Svjetske kupove u Dohi, Bakuu, Cottbusu, Kopru i Melbourneu.

– Nažalost, zbog svog plana i programa priprema ovog puta ću propustiti nastup u Osijeku – rekao je Filip Ude.

Robert Seligman tako mu neće uzvratiti za nedavno gostoprimstvo u dvorani Atom.

– Šteta, a bit će dobrog kulena. Šalu na stranu, Svjetski kup u Osijeku je jedinstven u svijetu jer samo se kod nas može iz dvorane za zagrijavanje gledati natjecanje – zaključio je Seligman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije