Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJA PREPREKA

Evo što čeka Dinamo ako prođe Ludogorec i plasira se u play-off Lige prvaka

Razgrad: GNK Dinamo i PFC Ludogorets u prvoj utakmici 3. pretkola UEFA Liga prvaka
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/8
03.08.2022.
u 11:12

O mogućim protivnicima ne treba se mnogo govoriti jer tko je i što je Bodø/Glimt svi smo dobro naučili prošle sezone kada je klub došao do četvrtfinala Konferencijske lige

Dinamo je jučer doznao protivnika u play-off fazi Lige prvaka. Naravno, u slučaju da prođe Ludogorec protiv kojeg je jučer slavio s 2:1.

Isti protivnici i za EL

Ždrijeb je rekao sljedeće: ako modri preskoče Ludogorec, posljednja prepreka na putu do elitnog natjecanja bit će im norveški Bodø/Glimt ili litavski Žalgiris iz Vilniusa.

Uspiju li se skupiti i u dvije utakmice pokazati nešto više od onoga što su prezentirali protiv Shkupija u kolu prije, igrat će play-off. Prva utakmica igrala bi se u Zagrebu, a uzvrat u Norveškoj ili Litvi.

Bit će to za momčad Ante Čačića vrlo naporno ljeto jer, pored prvenstvenih utakmica, ove će igrati 16. i 17. kolovoza, dok su uzvrati sedam dana kasnije.

O mogućim protivnicima ne treba se mnogo govoriti jer tko je i što je Bodø/Glimt svi smo dobro naučili prošle sezone kada je klub došao do četvrtfinala Konferencijske lige.

Postao je tada prvi klub iz svoje zemlje u četvrtfinalu jednog europskog natjecanja nakon 23 godine i posramio je Mourinhovu Romu pobjedom 2:1 u prvoj utakmici. Naravno da je The Special One na kraju prošao dalje, ali Bodø je i dalje ostao dobra priča. Pa i zbog toga što je prije već napravio istu stvar.

Naime, u trećem kolu Konferencijske lige Romu je pobijedio sa 6:1. Portugalski trener doživio je tada najteži poraz u bogatoj trenerskoj karijeri jer vodio je Benficu, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham... i nitko mu nikad nije zabio šest golova. Bodø jest.

Klub je to iz istoimenog grada s oko 50.000 stanovnika, a nalazi se na sjeveru Norveške.

Zanimljivo, Bodø/Glimt još je 2017. igrao drugu ligu, u prvu se vratio 2018. i polako se počeo uzdizati. Prvaci države postali su 2020., a naslov su obranili 2021.

Norveški prvak prema Transfermarktu trenutačno vrijedi 17 milijuna eura, ne troši puno na transfere, uzda se u svoju školu nogometa i igra u sustavu 4-3-3 s visokim presingom. Prosjek godina igrača je 23,6 i ima svega sedam stranaca.

Što se pak Žalgirisa tiče, on vrijedi 6,8 milijuna eura, 2020. i 2021. bio je prvak domaćeg prvenstva i ne bi trebao raditi probleme u Europi. U momčadi ima i tri Hrvata – Petra Mamića, Josipa Tadića i Tomislava Duku.

Dinamo pak vrijedi 99,85 milijuna eura i može parirati i jednom i drugom. Ulaskom u play-off zaradio bi pet milijuna eura, a ako uđe u skupine Lige prvaka, ta bi se svota povećala za još 15 milijuna eura.

No najzanimljivije je to da ako zagrebačka momčad ne prođe Ludogorec i ne izbori play-off Lige prvaka, igrat će doigravanje za Europsku ligu gdje će mu protivnici biti isti. Ići će na noge poraženom iz susreta Bodø/Glimt – Žalgiris.

Te utakmice na rasporedu su 18. i 25. kolovoza. Ako ništa drugo, bit će manje posla za skautsku službu.

>> Pogledajte komentare navijača Dinama nakon remija sa Shkupijem

Komentara 3

MT
mačak tom
12:52 03.08.2022.

Rađe vi prenesite što je g. Orban, Mađarski predsjednik, rekao u svojem govoru kojega ste poslušno, kao pravi sor o šev ci označili fašističkim. Zaglupljujete narod po forumuli "kruha i igara".

ST
stefj
16:02 03.08.2022.

Da, još uvijek je predznak ako... Igra Dinama nikako ne ulijeva povjerenje za prolazak ili neki bolji rezultat u Europi...

KA
kažemja
12:59 03.08.2022.

Mi živimo u Hrvatskoj ne u Mađarskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije