Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA BRONCU Nijemci najavljuju pobjedu nad Portugalom kao zahvalu navijačima za nezboravnih mjesec dana

Elf jednoglasno želi Klinsmanna

sp_elf_tx.jpg
import
07.07.2006.
u 18:15

Dani ponosa i tuge miješaju se od tog nesretnog utorka u Dortmundu sve do danas i domaćinova "auf viedersen" svjetskom nogometnom skupu koji je organizirao i koji je toliko želio osvojiti. No, Grosso i Del Piero su u nešto više od minutu šokirali naciju, koja i danas plače, ali koja nikad neće do kraja potonuti.

- Dečki su dali sve od sebe, to je svaki Nijemac vidio i zato smo svi uz njih. Bilo nam je teško, ali naša momčad ima budućnost, danas ćemo pobijediti u Stuttgartu, a onda ćemo se početi pripremati za 2010. Vidjet ćete, tada nas nitko neće moći zaustaviti - pričao nam je jedan zaneseni njemački taksist vozeći nas u ponoćnim satima Münchenom u mercedesu prepunom njemačkih obilježja, s velikom zastavom otraga.

Prema Stuttgartu se od jučer slijevaju rijeke automobila, kao da Nijemci biju bitku za naslov. No, neće biti vruće samo na Gottlieb-Daimler stadionu, već u svim gradovima.
Berlin također priprema veliku završnu veselicu. Naravno, s oko milijun ljudi na ulicama. A u bazi reprezentacije je potpuna mobilizacija.

- Nemamo pravo još jednom razočarati navijače. Idemo po tu broncu - izjavio je Miroslav Klose, trenutačno prvi topnik SP-a.

Važna poput utakmice sa Scolarijevom momčadi je i spoznaja da se cijela njemačka digla na noge i želi Jürgena Klinsmanna za izbornika i ubuduće. Sva 23 igrača koji su mjesec i pol dijelili dobro i zlo u nakladnom "Bildu" rekli su "für Klinsi".

 Za Klinsmanna je i Oliver Kahn, koji mu sigurno nikad neće oprostiti što je turnir proveo u velikoj sjeni Jensa Lehmanna, no koji će danas stati između vratnica. I to posljednji put za Elf.
- Od prvog trenutka bio sam spreman. Ako izbornik kaže da branim, naravno da ću to učiniti. Njemačka je ispred svih nas, a navijačima smo dužni broncu za zahvalu.

Portugal, koji je propustio priliku generacije, bez Ricarda Carvalha pokušat će pokvariti Nijemcima planove. Igrom bi mogao, no imaju li Portugalci srca za to.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije