Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kralj Umaga obožava utrke

Dolgopolov ima još jednu strast: Imam najbrži automobil u Ukrajini!

'31.07.2011., Stella Maris, Umag - 22. ATP Studena Croatia Open, finalni mec izmedju Marina Cilica (CRO) i Alexandra Dolgopolova (UKR). Alexandr Dolgopolov. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
01.08.2011.
u 19:09

Te neslužbene utrke koje vozim su u gradu, ali ondje gdje nema prometa, neke zatvorene ceste, pa čak i aerodromska pista

Prvi je put uvijek najslađe, a 22-godišnji Aleksandr Dolgopolov osladio se u Umagu. Svoj prvi ATP turnir u karijeri osvojio je na Studena Croatia Openu, turniru u koji se zaljubio kao i mnogi drugi igrači koji vole "slatki život".

Simpatični Dolgo 16. je ime na popisu pobjednika u 22-godišnjoj tradiciji umaškog ATP turnira. Bude li mogao češće igrati kao u prvom setu finala protiv Čilića (6:4, 3:6, 6:3), dogurat će daleko.

Želim među 10

- Vjerujem da mogu igrati još bolje i da će tako i biti. Nastavim li tako igrati i sljedeće godine, mogao bih ući među 10 najboljih - optimističan je Aleksandr.

Dugokosi Ukrajinac stekao je simpatije umaške publike jer je druželjubiv, voli izlaziti i ne skriva sklonost prema dobrom provodu. Ovaj tjedan demonstrirao je to dvaput, a potom i u noći u kojoj je slavio pobjedu. Jedan je dan išao spavati čak u šest ujutro, no to mu nije smetalo da okruni najbolji tjedan karijere.

Aleksandr ne voli "duge" poene. Voli brzo igrati, ali i brzo živjeti. Hobi su mu automobilističke utrke.

- Najprije sam se utrkivao vozeći subaru, a potom sam kupio missan GTR. Utrkujem se u Ukrajini. Vozim neke službene i neke neslužbene utrke.

- Jesu li to utrke u gradu? - Da, te neslužbene su u gradu, ali ondje gdje nema prometa, na zatvorenim cestama, pa čak i na aerodromskoj pisti.

- Jesu li te utrke legalne?

- Uglavnom.

No, i na teniskom terenu Aleksandr je stalno na rubu. Puno riskira, poteže iz svih pozicija, a kad ima svoj dan onda i puno profitira. U Umagu je njegov profit 72.600 eura. Pitali smo ga kako će potrošiti taj novac. Hoće li možda kupiti još jedan automobil.

- Nije to puno novca, a i ne treba mi još jedan auto. Moj nissan GTR je možda i najbrži automobil u Ukrajini. Uostalom, namjeravam prodati subaru i kupiti automobil koji ću moći svakodnevno voziti u gradu.

Kad već voli ekstremne brzine, voli li i ekstremne sportove?

- Ne, ne volim se baviti sportom u slobodno vrijeme. Doduše, odem na partiju kuglanja, zaigram paintball i tada zaboravim tenis.

- A čime se bavite kad ne igrate tenis?

- Prijatelji, djevojke, izlasci...

Svega toga bilo je i u Umagu.

- Na drugim turnirima ne izlazim, no ovdje me povukao ugođaj. Mečeve igramo navečer, ne po suncu, ljudi su na odmoru, svi su nasmiješeni i sretni i žele se zabaviti. Netko je na presici pobjednika pokušao biti duhovit pa ga je pitao dolazi li njegova snaga iz duge kose, kao u Samsona.

Možda odrežem kosu

- Ne, nije to povezano s mojom igrom. Promijenio sam puno frizura, možda će mi sutra pasti na pamet da odrežem kosu.

Prošle godine palo mu je na pamet da promijeni ime. Tradicionalno ukrajinsko ime Oleksandr, tako mu se zove i otac, promijenio je u internacionaliziranu verziju Aleksandr. S Aleksom su u Umagu bili i mama i tata. Otac Oleksandr je bivši tenisač i bio mu je trener do 20. godine. Sada ga trenira Australac Jack Reader.

- Jack je sada na godišnjem odmoru, pa je tata sa mnom bio na dva turnira. Moj je otac bio trener Andreja Medvedeva, pa sam još kao trogodišnji klinac, kada sam počeo trenirati tenis, počeo i putovati svijetom. Išao sam tada na najmanje pola turnira, a sa mnom su tenis igrali i igrači poput Agassija, Beckera, Couriera... Majka Elena je također bivša sportašica. Gimnastičarka koja je osvojila zlato i srebro na europskom prvenstvu.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar babas
babas
21:58 01.08.2011.

Ako bude nastavio ovakvim igrama brzo će u Top 10. Fantastično finale i odlična igra našeg Čilića,za pobjedu mu je falio samo bolji prvi servis i malo sreće! Čestitke obojici,bilo ih je užitak gledati!

MI
miran
08:38 02.08.2011.

\"Imam najbrži automobil u Ukrajini!\" ..... Pazi samo da ne postanes i najbrzi teniser u Ukrajini koji je zahvaljujuci takvom automobilu otisao sa scene ... iz objektivnih razloga.

AN
antikamen
09:37 02.08.2011.

Kad već voli ekstremne brzine, voli li i ekstremne sportove? - Ne, ne volim se baviti sportom u slobodno vrijeme. Doduše, odem na partiju boulinga, zaigram paintball i tada zaboravim tenis. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- a kaj je bouling?neki novi sport....... ili jee to bowling možda.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije