Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROBLEMI

Đoković ostaje bez glavnog sponzora? "Čim prije ćemo stupiti u kontakt s njim"

Serbian tennis player Djokovic arrives in Belgrade after losing Australia court appeal against visa cancellation
CHRISTOPHER PIKE/REUTERS
17.01.2022.
u 17:20

Srpskom tenisaču taj brend s kojim je potpisao 2017. pa 2021. produljio do 2025. donosi oko deset milijuna američkih dolara godišnje.

Deportacija Novaka Đokovića iz Australije samo je pokrenula lavinu potencijalnih problema za srpskog tenisača, kako se i činilo, jer njegov glavni sponzor Lacoste želi hitan sastanak i razgovor sa zaštitnim licem.

Taj brend najbolji tenisač svijeta nosi od 2017., baš prošlog ljeta produljio ga je do 2025.

- Australske vlasti poništile su vizu Novaku Đokoviću, a kao rezultat toga on ne može nastupiti na Australian Openu. Čim je prije moguće stupit ćemo u kontakt s Đokovićem da razmotrimo sve događaje koji su pratili njegov boravak u Australiji - stoji u priopćenju francuske kompanije, od koje Novak navodno zarađuje deset milijuna američkih dolara godišnje.

File photo dated 13-07-2018 of Novak Djokovic who was still on his way home from Australia when another obstacle was put in his path in the form of a tightening of regulations in France towards the unvaccinated. Issue date: Monday January 17, 2022. Photo: John Walton/PRESS ASSOCIATION
Foto: John Walton/PRESS ASSOCIATION

Moguće da je razgovor potpuno nevezan uz događaje u Australiji, ali nije isključeno da se nešto mora revidirati s obzirom da je Đoković propustio zaigrati na turniru koji je osvajao devet puta i vjerojatno bi ostao u njemu jako dugo i ove godine, što znači veću vidljivost za Lacoste.

Istovremeno, švicarski Hublot je naglasio da ne misliti prekidati partnerstvo s Đokovićem. Ali, njegovu drugi sponzori, kao Peugeot i Asics još šute na ovu temu. I svi mu zajedno donose oko 30 milijuna dolara godišnje.

Ono što bi još moglo naštetiti Đokoviću, osim sponzora, jest njegov ranking, posebno ako neće otići u Indian Wells tijekom ožujka.

No, Srbin do kraja Australian Opena ništa neće govoriti, a nakon njega bi trebao "otvoriti dušu".

Komentara 33

ČA
čarapan
17:36 17.01.2022.

Sponsor se ne izjasnjava a novine već znaju śta će biti,kab bi se raskidali ugovori tek tako bezbda neku stranu debelo kosta.

TM
trade_mark
07:44 18.01.2022.

Svijet ne voli antivaksere!

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
22:57 17.01.2022.

He, he, he...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije