Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVA LEGENDA TVRDI

Dinamo više nema pravo na zezanje: 'Ma, da se igra i na ledu, Dinamo sigurno prolazi'

12.07.2021.
u 13:30

– Ma neće to biti problem za Dinamo, da se igra i na ledu, Dinamo prolazi – uvjeren je Jurić

U prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka Dinamo je rezultatski podbacio, “mršava” je ta pobjeda od 3:2 nad islandskim prvakom Valurom. I sad plavi moraju u Reykjaviku osigurati prolaz umjesto da su to napravili u Zagrebu. Po igri su zaslužili vrlo uvjerljivu pobjedu, no nogomet je čudna igra, a pravo je čudo kako se Valur u zadnjim minutama vratio iz rezultatskog minusa 3:0 do za njih prihvatljivih 3:2.

Liga prvaka – 22,5 mil. eura

– Bio sam u Maksimiru na prvoj utakmici. Istina je da rezultat nije dobar, nije kakav smo očekivali, iako se u nogometu uvijek može dogoditi nekakav kiks, sumnjam da se u uzvratu može dogoditi Dinamu jer je daleko kvalitetniji. U Zagrebu su se dogodila ona dva pogotka Islanđana pred kraj, zna se to dogoditi, ali se i neće ponoviti u uzvratu, siguran sam u prolaz – kaže bivši igrač Dinama i reprezentacije Goran Jurić.

Na Islandu će se igrati na umjetnoj travi, da bi se za to spremili, plavi su i jučer ujutro trenirali na toj podlozi.

– Ma neće to biti problem za Dinamo, da se igra i na ledu, Dinamo prolazi – uvjeren je Jurić.

Vjerujemo da će plavi uspješno nastaviti svoj put prema Ligi prvaka i da će sljedećeg tjedna igrati protiv ciparske Omonije u drugom pretkolu. No, Dinamov europski put ove sezone može biti šaroliki. Kad je o Ligi prvaka riječ, onda je sve isto, osim što su sad plavi morali krenuti od prvog pretkola.

Ispadnu li u trećem pretkolu, igrat će u play-offu Europske lige, a spotaknu li se na zadnjoj stepenici prije Lige prvaka, u play-offu ovog natjecanja, imat će osigurano mjesto u skupini Europske lige. Tu nema velikih promjena. Međutim, ispadanje u prvom pretkolu Lige prvaka ne znači kraj europskih nada, već novu priliku u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Poraženom u srazu Dinama i Valura bit će poraženi iz dvoboja Bodø/Glimt – Legia, prvi susret dobili su Poljaci u gostima s 3:2. Do ulaska u skupinu Konferencijske lige treba proći tri prepreke preko klubova koji su poraženi u Ligi prvaka. Taj put do skupine sigurno ne bi bio lagan. Ispadanjem u drugom pretkolu Lige prvaka, gdje je suparnik Omonia, Dinamo bi nastavio u trećem pretkolu Europske lige. Do plasmana u skupinu morao bi proći dva protivnika, u trećem pretkolu i play-offu. Poraz u trećem pretkolu toga natjecanja daje opet novu šansu, igranje u play-offu Konferencijske lige. Konkretno, samo prolaskom Valura Dinamo ima zajamčene još najmanje četiri utakmice, dvije u Europskoj ligi i dvije u play-offu Konferencijske lige. A prođe li Omoniju u drugom pretkolu Lige prvaka, Dinamo bi već imao osiguranu europsku jesen.

Naime, plavi bi došli do trećeg pretkola LP-a. Ako bi ondje ispali, zaigrali bi u play-offu Europske lige. Pobjeda u toj rundi znači plasman u Europsku ligu, a poraz u play-offu Europske lige jamči skupinu Konferencijske lige.

Stojanović zanimljiv AEK-u

Dinamov cilj je ući u skupinu jednog od natjecanja, jasno da je želja skupine Lige prvaka koja bi donijela i lijepu “žetvu” eura, njih 22,5 milijuna. Ne bi plavi baš plakali ni kad bi se našli u skupini Europske lige koja im donosi sedam milijuna eura, pa kad bi još ponovili rezultate iz prošle sezone... No, sigurno baš ne bi bili sretni sa skupinom Konferencijske lige, ulazak u nju donosi 4,4 milijuna eura, ali je i manje atraktivno natjecanje od Lige prvaka i Europske lige. Dodatnu zaradu može se namaknuti i od skupljenih bodova u tim skupinama, naravno različiti iznosi namijenjeni su u svakom od ta tri natjecanja.

Kako prijelazni rok traje, uvijek je pitanje hoće li za svako kvalifikacijsko kolo baš svi plavi ostati na okupu. Jer, njihove najveće zvijezde odavno su u fokusu europskih klubova, puno se pisalo o zanimanju za Livakovića, Majera, Oršića, Petkovića... Jučer su grčki mediji objavili da AEK cilja Petra Stojanovića, desnog beka Dinama i reprezentativca Slovenije. Grci tvrde da Dinamo za njega traži milijun eura s obzirom na to da ima još tri godine ugovor s plavima.

Ključne riječi

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
17:47 12.07.2021.

AEK želi Stojanovića??? Dinamo traži milijun € za njega? Dajte im ga i uz njega im dajte još taj milijun kao zahvalnicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije