Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO OKONČANJA SLUČAJA

Dani Alves pušten na slobodu! Najtrofejniji nogometaš na svijetu i osuđeni silovatelj napustio pritvor

FILE PHOTO: Brazil soccer player Dani Alves sits in court during the first day of his trial in Barcelona
POOL/REUTERS
20.03.2024.
u 13:10

Alvesova odvjetnica Ines Guardiola predala je zahtjev za posljednju žalbu u ovom slučaju, a naložila je da se njenog klijenta pusti uz otpremninu s obzirom da više nema opasnosti od njegovog bijega

Odlučio je sud u Barceloni pustiti na slobodu nekadašnju nogometnu zvijezdu, Danija Alvesa. Bivši igrač Barcelone, Seville i brazilske reprezentacije izašao je iz zatvora uz uplaćenu jamčevinu od milijun eura do izricanja konačne presude nakon uloženih žalbi u slučaju za silovanje.

Podsjetimo, Alves je osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog seksualnog napastovanja, a osim uplaćene jamčevine, Alves je sudu predao svoje obje putovnice koje posjeduje, brazilsku i španjolsku. To znači da do izricanja presude ne smije napuštati teritorij Španjolske.

Alves je već platio 150 tisuća eura kazne koje mu je sud u Barceloni dao uz objavu o zatvorskoj kazni. Žrtvi se ne smije približavati deset godina. Nije poznato kada će biti izrečena konačna presuda, ali Alves može biti na slobodi do njenog izricanja, uz obvezu da se jednom tjedno javlja sudu u Barceloni.

Alvesova odvjetnica Ines Guardiola predala je zahtjev za posljednju žalbu u ovom slučaju, a naložila je da se njenog klijenta pusti uz otpremninu s obzirom da više nema opasnosti od njegovog bijega. Inače, Alves je u pritvoru još od siječnja 2023. godine, ondje je proveo više od 420 dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije