Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinkovci

Dan uoči Dinama Cibalia smijenila trenera!

'17.07.2011., Stadion Varteks, Varazdin - Prijateljska utakmica izmedju NK Varazdina i FC Middlesbrougha. Samir Toplak, NK Varazdina.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
27.07.2012.
u 15:46

Dogovoren je sporazumni raskid ugovora Cibalije s trenerom Samirom Toplakom

– Rastali smo se jutros sa Samirom Toplakom sporazumno na obostranu inicijativu. Toplaku želimo puno sreće i uspješan nastavak trenerske karijere. Ističemo kako smo se s Toplakom rastali prijateljski i sporazumno imajući u vidu kako je tako najbolje za boljitak kluba kao cjeline. Već od sutra Cibalia ide u jednom smjeru, a trener Samir Toplak svojim smjerom. Samir je i ovim činom dokazao kako mu je Cibalia važna i hvala mu na tome. Osobno mi je žao i moram istaknuti kako je Toplak imao rezultate i dokazao se kao trener. Prošle je godine ni iz čega napravio puno, no trenutačno nam je najbitniji naš klub, a ovako nismo mogli dalje. U razgovoru s trenerom došli smo do zaključka kako su nam i igrači u grču od cijele situacije i uvjeti za rad postajali su sve teži te je odluka o raskidu suradnje bila obostrana i očekujem kako će ova situacija biti pozitivan šok za sve i kako ćemo lakše nastaviti s radom u ovoj teškoj sezoni. Moram istaknuti i kako su naši navijači  zadovoljni uspjesima Cibalije unazad nekoliko godina i sigurno su na to ponosni. Mi radimo na tome da ovaj klub nastavi postizati pozitivne rezultate i ostane uzoran klub hrvatskog nogometa, a što se tiče negodovanja nekolicine navijača na istoku na trenera Toplaka, to sigurno nije bilo nikome ugodno, ali nije bilo presudno za razlaz s trenerom – poručio je predsjednik Uprave Zvonimir Hodak.

Samir Toplak naglasio je kako je općenito puno negativnih konotacija u hrvatskom nogometu.

– Situacija u državi i društvu je takva da je sve puno negativnih stvari, ja jednostavno ne želim biti teret jednom prekrasnom klubu i ljudima koji su me prihvatili kao svojega te odgovorno držim kako je u ovom trenutku za Cibaliju bolje da se raziđemo i da se negativna energija makne od ovog kluba. Zahvaljujem svim ljudima u klubu, posebice sportskom direktoru i stručnom stožeru te svakako igračima na iznimnoj i korektnoj suradnji. Zahvaljujem i svim dobrim ljudima u Vinkovcima koji su mi bili podrška i moram reći kako odlazim zadovoljan onime što smo postigli i kako smo radili, a posebno mi je drago što smo svi ostali dobri prijatelji. Hvala svima od srca – riječi su kojima se Toplak oprostio od vinkovačkog kluba.

Na novinarski upit što planira dalje, Toplak je istaknuo kako je i u Cibaliju došao jer je vjerovao u momčad.

– Kao trener hoću perspektivu i klub s ambicijom, to me motivira. Trenutačno nemam ništa u vidu, ni u planu, osim godišnjeg odmora s obitelji. Nakon odmora vidjet ću što i kako dalje, a Cibaliji želim puno uspjeha i vjerujem kako uz najavljena pojačanja neće imati problema u nastavku natjecanja – zaključio je Toplak.

Subotnju utakmicu u Zagrebu vodit će pomoćni trener Miroslav Bojko.

Ekskluzivno: Utakmicu možete gledati na Tportalu!

– Pred nama su razgovori s nekoliko kandidata za Toplakovu zamjenu. Najozbiljniji je kandidat za trenera Željko Kopić, dojučerašnji trener NK Lučkog, s kojim ćemo razgovor obaviti tijekom gostovanja u Zagrebu – priopćio je sportski direktor Dražen Pernar.

Ključne riječi

Komentara 5

CA
canajrasim
15:57 27.07.2012.

Dan uoči Dinama Cibalia smijenila trenera! >>>> jesu li to huligani ,svojim nasilnickim ponasanjem i psovkama ,protjerali Toplaka ...

NO
Nordovest
16:22 27.07.2012.

A prvi kandidat za novog trenera Dinama zove se Samir Toplak

DU
Deleted user
18:00 27.07.2012.

A ja se ponadao da pise kako je uoci Cibalije ,Dinamo promijenio trenera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije