Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMIR BURIĆ:

Muzika trešti zbog Ultre, igrači su mi počeli plesati na treningu

Damir Burić
Ivo Cagalj/PIXSELL
08.07.2015.
u 14:32

'Zbog Ultre smo i pobjegli jutros u Dugopolje, da imamo 40 minuta mira, mogućnosti za raditi.'

Trener Hajduka Damir Burić svjestan je da sutra nema pravo na pogrešku. Hajduk u Dugopolju u 19 sati dočekuje Sillamae. Nakon estonskih 1:1, bijeli sutra očekuju pobjedu i prolaz u drugo pretkolo. Na drugačiji ishod nitko ni ne pomišlja.

- Nama nije bilo ugodno danas u 10 sati u Dugopolju trenirati, vrućine su nesnosne, ali s obzirom da je utakmica u 19 sati nadam se da će vrućina pasti. Momčad je spremna, momci su odradili treninge jako dobro. U njihovim očima se vidi da žele da utakmica što prije krene - kaže na startu Burić, a onda se osvrnuo na zdravstveni bilten u momčadi.

- Bencun je izvrnuo zglob, van stroja je, dobio je i temperaturu. Dino Mikanović dobio je jučer udarac u zglob, vjerojatnost da nastupi nije velika. Sušić? On se oporavio, odradio trening, u kombinaciji je za utakmicu.

Trener Estonaca rekao je da je minus njegovoj momčadi visoka temperatura. Je li i to prednost vaše momčadi?

- Ne možemo govoriti o prednosti, aklimatizacija je ta što smo imali koji trening više. U utakmicu se kreće ravnopravno, kako njima tako i nama. Analizirali smo prvu utakmicu, u našoj ofenzivnoj igri nedostajao je zadnji pas koji u pravom trenutku rješava situaciju. Mi smo u tim situacijama odigravali drugo rješenje te izglednih prilika nije bilo. Na tome smo radili, nadam se da će to bolje izgledati.

Sillamae je dominirao u posljednjih 20 minuta?

- Protivnik je imao neke svoje adute dugim loptama. Kompaktno i dobro smo stali, no to je njihov način i stil igre. Na nama je da sprovedemo naš plan igre. Imali smo jako dobru organizaciju, prvih pola sata, 60 minuta organizacije. Ali to mora biti vidljivo svih 90 minuta. Prosjek godina nam je 21. Morate uzeti u obzir da su oscilacije prisutne, moramo podržati momke, stati uz njih. Mogućnost je grešaka, treba vremena i strpljenja. Nemoguće da tako mlada momčad odigra na visokom nivou bez greške. Mi smo tu da ih ispravimo.

Kakva je situacija sa Milevskim, može li on donijeti momčadi potrebno iskustvo?

- Artem je imao virozu zadnja dva dana, trenirao je jučer s nama. Volio bi da bude u jednom kontinuitetu treninga kako bi mogao za momčad dati nešto. U ovom momentu je daleko.

Kako vam se na treninzima svidio Brazilac Jefferson? On nema pravo nastupa sutra, no računate li na njega za derbi u nedjelju?

- U svakom slučaju dobili smo kvalitetnog igrača, napokon smo dobili i igrača koji je visok, 192 cm. Imamo igrača koji stasom u sredini može doprinijeti u duelu, igra jednostavno. Sa njim smo dobili na širini i kvaliteti. Dinamo? Kako stvari stoje vjerojatno će biti.

Kakva je situacija sa Tomislavom Kišom?

- Tomislav Kiš je jedan od naših napadača koji sa svojim načinom igre, ovisi protiv koga igramo, koliko prostora ima. Uvijek postoji mogućnost da igra, ali s obzirom na konkurenciju Franck je malo ispred njega. Kiš će vjerojatno dobiti svoju priliku u idućim utakmicama, ali sad je nemoguće igrati sa tri napadača.

Strahujete li od sutrašnje utakmice?

- Straha nema, tko se boji taj gubi, ulazimo u igru da dobijemo, da igramo ofenzivno. Ako nema igre kroz sredinu, nema igre. Na zadnjoj utakmici zadnja linija bila jako dobra. Oni su stvarali pritisak dugim loptama, ako je faul na 30 metara od gola opet je pritisak. To nije igrački pritisak, jako je teško igrati na to.

Jeste li vježbali jedanaesterce?

- Nismo vježbali, jako smo puno toga izvježbali danas. Ne mogu vježbati jedanaesterce ako imam dva treninga koja su otvorena. Da bi radio neke taktičke stvari trening mora biti zatvoren. Teško mi je momke vratiti da ne počnu plesati, to je realnost, muzika trešti. Zbog Ultre smo i pobjegli jutros u Dugopolje, da imamo 40 minuta mira, mogućnosti za raditi.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Burić: Nismo se držali dogovora, nije bilo dobro

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije