Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Ćorić: Nije išlo, kondicijski se nisam osjećao bajno

Davisov kup - Borna Ćorić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/12
16.09.2016.
u 17:32

Meč je dva puta prekidan zbog izvanrednih okolnosti. Prvi put u prvom setu kada se po terenu raspršilo staklo s reflektora, a drugi put na početku drugog seta kada je pozlilo jednoj skupljačici loptica

Francuzi su poveli s 1:0 u polufinalnom dvoboju Davisova kupa u Zadru nakon što je iskusni Richard Gasquet pobijedio 19-godišnjeg Bornu Ćorića sa 6:2, 7:6 (5), 6:1, poslije malo više od dva sata igre.

Zbog ozljede koljena, Borna u posljednje vrijeme gotovo da i nije trenirao i to se osjetilo u ovom meču. Naš je tinejdžer samo u drugom setu bio ravnopravan suparnik prvom francuskom reketu.

Servirao je tada Ćorić, pri vodstvu od 5:4, za izjednačenje u setovima, ali nije uspio, iako je stigao 0:40 suparnika. U tie-breaku poveo je s 3:1, ali je potom Francuz osvojio pet poena zaredom. Imao je pri vodstvu od 6:5 tri set-lopte, Borna je spasio dvije, ali treću nije.

– Nije išlo. U prvom se setu nisam najbolje osjećao, bio sam malo stisnut, što sam i očekivao, i napravio sam puno pogrešaka. U drugoj dionici imao sam servis za set, ali nisam uspio. Poslije je teško bilo vratiti. Kondicijski se nisam osjećao bajno – kazao je Ćorić koji je pogodio viner više od Gasqueta, ali je imao čak pet neuspjelih lobova.

Meč je dva puta prekidan zbog izvanrednih okolnosti. Prvi put u prvom setu, pri Gasquetovu vodstvu od 4:1, kada se po terenu raspršilo staklo s reflektora (navodno zbog prejakih vibracija), srećom nikoga nije ozlijedilo, a drugi put na početku drugog seta kada je pozlilo jednoj skupljačici loptica.

Unatoč tome, ambijent u dvorani Krešimira Ćosića bio izvrstan, a notu su mu davali francuski navijači. Imali su sa sobom cijeli orkestar i dva megafona. Na trenutke su ih ipak uspijevali nadjačati naši navijači koji su došli odasvud: iz Zadra i okolice, ali i iz Zagreba, Ivanca, Požege, Imotskoga, Malog Lošinja te iz hercegovačkih gradova Čitluka, Čapljine, Širokoga Brijega, Gruda...

U subotu od 15 sati na rasporedu je susret parova. Francuska kombinacija vjerojatno će biti ona koja je i nominirana, Nicolas Mahut (prvi na ATP listi igrača parova) i Pierre Hugues Herbert (2.). Ta dvojica su i najbolji par na svijetu današnjice, no hrvatski dvojac podložan je promjenama.

Sigurno će zaigrati Ivan Dodig (8.), nominiran je i Marin Draganja (trenutačno je 132., no prije operacije kuka bio je 20.), no postoji mogućnost da umjesto njega, kao i u Portlandu, zaigra Marin Čilić. Dvojica Međugoraca, Čilić i Dodig, jako se dobro poznaju i bili bi u najmanju ruku ravnopravan takmac Francuzima, no to bi bili i Dodig i Draganja.

Za ovaj polufinalni dvoboj vlada vrlo veliki interes medija. Akreditirano je oko 100 novinara, od čega skoro polovica francuskih. Zahtjeva za akreditacijom, kaže nam šef press-centra Igor Rajković, bilo je još, no morali su ograničiti broj s obzirom na ne tako veliki prostor koje je sedma sila dobila u dvorani Kreše Ćosića.

Komentara 4

DU
Deleted user
20:51 16.09.2016.

Ne radi se samo o kondiciji; Borna jos nije tenisac kalibra Gasqueta.

DU
Deleted user
22:40 16.09.2016.

Coric=Halilovic

LA
LacoLaco
23:41 16.09.2016.

A kaj si onda uopce igral?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije