Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davis Cup

Francuski izbornik: Šokirani smo, ali borit ćemo se i, nadam se, pobijediti Hrvatsku

Željko Krajan
Slavko Midzor/PIXSELL
15.09.2016.
u 07:00

"Ovo je doista nezgodno. Imali smo ideju polako ga uvoditi u ritam treninga, kako bi se što bolje oporavio. No, u utorak navečer je pri povratku u hotel napravio krivi pokret i osjetio bol u koljenu"

Ozljeda koljena najbolje rangiranog francuskog tenisača Gaela Monfilsa (ATP - 8.), zbog koje je morao odustati od nastupa u polufinalu Davis Cupa protiv Hrvatske u Zadru, šokirala je izbornika Yannicka Noaha, ali on vjeruje da još uvijek ima momčad koja se može probiti do finala. 

"Ovo je doista nezgodno. Imali smo ideju polako ga uvoditi u ritam treninga, kako bi se što bolje oporavio. No, u utorak navečer je pri povratku u hotel napravio krivi pokret i osjetio bol u koljenu. Čekali smo sve do podneva da vidimo hoće li se bol povući, ali to se nije dogodilo. Morali smo brzo reagirati i donijeli smo odluku da će ga Richard zamijeniti. Šokirani smo", izjavio je Yannick Noah za službeni internetski portal Francuskog teniskog saveza (fft.fr).

No, francuski izbornik je izrazio puno povjerenje u momčad koju će suprotstaviti Marinu Čiliću, Borni Ćoriću, Ivanu Dodigu i Marinu Draganji, u kojoj će biti Lucas Pouille, Richard Gasquet, Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert.

"Računali smo na polufinalista US Opena u punoj snazi, no i Richard je radio. Trenirao je u Parizu i spreman je. Sad se moramo prilagoditi na ovu situaciju. Moj je posao da prenesem pozitivnu energiju na igrače. Oni koji su ovdje spremni su za borbu. To je snaga naše momčadi. Imamo sedmoricu, osmoricu igrača koji mogu igrati. Ako nam jedan ili dvojica nedostaju, još uvijek možemo sastaviti vrlo dobru reprezentaciju", uvjeren je Noah.

"Svi u momčadi su potpuno posvećeni našem cilju, od prvog igrača do fizioterapeuta. Sezona je dugačka i ozljede su sastavni dio. Oni koji su 'preživjeli', oni pobjeđuju. Borit ćemo se, dati sve od sebe i nadati se da će to biti dovoljno za pobjedu", zaključio je francuski izbornik.

U četvrtak u podne, kod zadarske crkve Sv. Donata bit će održan službeni ždrijeb. Ne bude li iznenađenja ili novih ozljeda, u petak bi se na suprotnim stranama terena u dvorani Krešimir Ćosić trebali naći Marin Čilić i Lucas Pouille te Borna Ćorić i Richard Gasquet, pitanje je samo kojim će dvobojem u 14 sati biti otvoren ovaj polufinalni okršaj. Za subotnji dvoboj parova trebali bi biti nominirani Ivan Dodig i Marin Draganja s hrvatske strane te Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert s francuske, no izbornici imaju pravo zamijeniti igrače sve do sat vremena prije početka meča predviđenog za 15 sati.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:37 15.09.2016.

Lucas Pouille je super tenisac, ali samo jedan nastup u Davis Cupu ide u nasu korist. Nasi su dobri i imaju puno vise iskistva sa DC; ne vidim razloga da ne udjemo u finale. Ajmo Hrvatska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije